Eldsjälen bakom Skincity
Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.
På Teve Kvarn använder man sig än i dag av den utrustning som man investerade i samband med starten på 1800-talet. Här mals mjölet precis som på den gamla goda tiden. Även kornet hanteras som det gjorde i begynnelsen av Teve Kvarn. Kornet skalas och korngrynen krossas precis som då. I dag tar spannmålshandeln upp en stor del av verksamheten och Teve Kvarn köper upp spannmål, som korn, vete, havre och ärtor, av lokala bönder och förädlar det. Ytterligare en del av verksamheten är partihandeln med fokus på lantbruk som gödsel, utsäde och foder. Men här finns även hund-, katt- och hästfoder för privatpersoner.
Men inte nog med detta. Nu är det dags för Teve Kvarn att ta spannmålsverksamheten ytterligare ett steg med destilleriet Tevsjö Destilleri. Både rent och kryddat brännvin, liksom likör, punsch och gin, kommer att tillverkas på det lokala spannmålet. De starka dryckerna kommer att säljas i de tre närmaste Systembolagens hyllor och i resten av Sverige kommer de att ingå i beställningssortimentet.
– Lanseringen startar nu i mars och det känns väldigt roligt för oss att kunna göra detta, säger Anna Larsson, som är den sjunde generationen som driver Teve Kvarn.
Om man är nyfiken på framställningsprocessen ska man se till att medverka på någon av de guidade turer som Anna och hennes medarbetare kommer att hålla i.
– Då visar vi både kvarn och destilleri så att man får se hela kedjan, från hur spannmålet växer till att det blir färdig dryck.
Sponsrade artiklar
Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.