Dela artikel

Lyckad konferens mitt i naturen

Knappt fem mil söder om centrala Stockholm, naturskönt beläget vid sjön Yngern, ligger Bommersvik. Här strax utanför Järna har en kursgård under 76 år utvecklats till en mycket uppskattad konferensanläggning. Och utvecklingen fortgår. I somras har bland annat både en ny anläggningsinfart och en sprillans ny restaurangterrass färdigställts.

Vinden susar i träden, vattnet kluckar vid stranden och mellan blommorna flyger egenodlade bin. På Bommersviks konferensanläggning är naturen alltid nära. Det är lätt att stressa av och fyllas av ett lugn när man kommer hit. Eller vad sägs om en rofylld roddtur kombinerat med gädd- eller kräftfiske? Eller en skogspromenad med svamp- och bärplock? Eller en tur i motionsspåret? Aktivitetsmöjligheterna på Bommersvik är många och det mesta behöver inte bokas in i förväg, vilket lämnar stor plats för spontanitet. Ledorden lyder också ”inspiration, flexibilitet och enkelhet”.
– Vi har ett utomhuskoncept för konferenser som vi har utvecklat själva. Till exempel har vi en egen sandstrand där man kan ha möten under ett parasoll med fötterna nedborrade i den mjuka sanden. Sedan har vi en gourmentslinga där gästerna får tävla i gourmetskap som att lukta och smaka på allt möjligt gott, samt svara på en massa frågor. Det brukar vara mycket uppskattat, säger marknadschef Peter Nyberg.
Bommersvik äger ganska stora marker runt konferensanläggning, samt en del av sjön Yngern, vilket möjliggör det stora aktivitetsutbudet. Här finns visserligen 150 bäddar och moderna konferenslokaler i olika storlekar, men många besökare väljer ändå att flytta sina möten utomhus när vädret tillåter. Förslagsvis till en konferensflotte på sjön eller för att uppleva fenomenet skogsfloating – hängmattor i skogen formade i en cirkel som ger en skön känsla av viktlöshet.
– Vi är dessutom ganska unika med att ha ett ton kräftor här varje höst – endast 100 meter utanför köket. Och vi fångar dem tillsammans med våra gäster, säger Peter.
Just maten på Bommersvik belyser Peter extra mycket och restaurangen får enligt honom ständigt högsta betyg i deras kundundersökningar. På menyn finns alltid säsongsbetonad mat framställd av erkänt skickliga kockar. Mat gjord av närproducerade råvaror. Och för att bygga ut det framgångsrika restaurangkonceptet har en ny terrass, med strålande utsikt över sjön Yngern, färdigställts under sommaren.
– Bygget av terrassen och den nya infarten är första steget i de förändringar vi planerar för Bommersvik. I planerna finns också en ny reception, ombyggnad av restaurangen och en hel del annat, avslöjar Peter.

2013-08-28