Dela artikel

Magi på halländskt hjorthägn

Ulvereds Hjorthägn ligger i en mycket vacker, men lite bortglömd, del av Halland. Det menar Elisabeth Ekdahl som tillsammans med maken Birger driver verksamheten som kombinerar gårdsbutik, gårdsslakteri, restaurang, upplevelsenärning och stugboende drygt två mil sydost om Halmstad.

Att Halland har mycket mer att erbjuda än bara hav är Ulvereds Hjorthägn ett bra exempel på. Det har hunnit gå 25 år sedan makarna Elisabeth och Birger Ekdahl kom på idén att skapa en helhetsupplevelse på den gård som medföljde skogen de precis förvärvat.
– Vi har gått på vår magkänsla och lagt mycket personlig smak och passion i arbetet, det måste man göra när man jobbar med sådana här projekt, säger Elisabeth Ekdahl.


Enligt henne har Ulvereds Hjorthägn alltid handlat om att kunna ge gästerna ett värdskap utan att vara påträngande.
– Det ska vara värt att åka hit! Våra gäster ska få den upplevelse de förväntar sig, en wow-känsla. Det blir det när man kommer in på gården, in i lokalen och ser ut över markerna, hägnet, djuren och dammarna. Det blir lite trollskt och magiskt på samma gång, menar hon.


Här erbjuds en rad olika aktiviteter. Bland annat föreläsningar, temakvällar, terrängpromenader, matlagning, grillkvällar, whiskyprovning och jägarexamenskurser. Och så kan man faktiskt gifta sig här ute, vid stenaltaret ute i hägnet och fira allt som är värt att firas i den unika festlokalen.
Under sensommaren kommer whisky- och romambassadören Mikael Lundén till Ulvereds Hjorthägn för att hålla i en whiskyprovning på temat Skottlands övärld. Liksom viltmästaren Gert Klötzke som får fria händer i köket.
– Det har varit en dröm att få hit Gert Klötzke och nu kommer han den 25 oktober och det ser vi fram emot – han kan allt om vilt!

2014-06-16