Dela artikel

Magiskt med trollkarl på eventet

Tomas Nielsen, eller John Trix som han kallar sig på scen, har ägnat sig åt trolleriets ädla konst till och från sedan han var tolv år gammal. ”Jag hade länge velat testa fullt ut det jag alltid hållit på med”, säger Tomas. Sagt och gjort, sedan 2006 satsar han på det han egentligen vill göra i det egna företaget Tomas Trolleri & Event.

edan företagsstarten har Tomas Nielsen kunnat lägga mer och mer tid på verksamheten och i dag satsar han fullt ut. Kanske är det hans fixarfilosofi som gör att kundkretsen blir större och större varje år.
– Nu säger jag åt arrangörerna: ”Jaha, ni ska ha fest? Fixa fyra gånger två meter och ett eluttag. Sedan lutar ni er tillbaks och tar hand om era gäster.” Efter det kommer vi med scen, ljud, ljus om det behövs. Rubbet! Kunden lyfter inte ens ett finger, berättar Tomas.
Han är onekligen den typ av trollerikonstnär som får arbetsplatsens partyfixare att pusta ut.

Kundkretsen präglas av mångfald, men majoriteten består av verksamheter som riktar sig mot familjer. Hela 70 procent av uppdragen är barn- och familjeunderhållning.
– Framför allt är det på somrarna, på campingplatser som First Camp i Luleå och Storforsen. Men jag måste leva på vintrarna också och det var då föreställningen ”Chock, skratt, förundran” kom – den vänder sig mot företagarna och deras fester. Jag breddar mig, helt enkelt och det börjar rulla på.

I samband med butiksevent samarbetar Tomas med två tjejer som är duktiga på ansiktsmålning, livemusik och Pelle Kanin – en två meter lång kanin i vars hatt Tomas sitter och minglar med butiksbesökarna.
– Jag har tre kollegor, fyra om jag räknar med mig själv men då blir man schizofren och det kanske man redan är, skrattar Tomas som tilltalas av jobbets lekfulla inslag.

2013-08-29