Dela artikel

”Många har ont i onödan”

Det har gått 22 år sedan starten. I dag finns naprapaterna på Agilokliniken både i city, Tumba och på Södermalm. Här är styrkan den samlade naprapatiska kunskapen i kombination med teknik i framkant. Agilokliniken erbjuder effektiva och individuellt anpassade behandlingar av smärtor och problem i muskler och leder.

På Agilokliniken arbetar ny­utexam­inerade naprapater sida vid sida med mycket rutinerad personal. I stället för att enskilda småföretagare arbetar under samma tak samlas all kunskap i en och samma verksamhet. Det kan också vara en viktig förklaring till varför Agilokliniken gjort sig känd för att klara de allra svåraste naprapat­iska fallen. Här får klienten tillgång till en enorm kunskapsbank.
   – För oss var det greppet viktigt. De som arbetar här är inte i en konkurrens­situation utan kan i stället lyfta varandra genom att utbyta tips och råd, säger Patrik Sundström, som grundade före­-
taget tillsammans med kollegan Christer Cromell.

Patrik Sundströms erfarenhet är att allt för många svenskar har värk i ­onödan. Vanligast är problem med ryggen och arbetsrelaterade skador som värk i nacke, ländrygg och mellan skulderbladen. De som har privat sjuk­försäkring via sin anställning kan gå till Agilokliniken som har avtal med de flesta försäkringsbolag.
   – Som naprapater behandlar vi både långvarig värk och mer akuta tillstånd. En viktig del av vår verksamhet är stöt­vågsbehandlingarna, det är en mekanisk behandling utan bieffekter.
Stötvågorna retar de skadade muskel­cellerna och på så vis triggas kroppens egen läkningsprocess i gång, säger Patrik Sundström.

I kombination med naprapati kan den här metoden framgångsrikt behandla
onda ryggar, idrottsskador i form av hälsene- och knäsmärtor samt över­belastningsskador som musarm.
   – Vår grundidé på Agilokliniken är helt enkelt att ingen ska behöva ha ont i onödan.

2014-01-07