EM_Bistro_Matfors_1
3 min lästid

Mat och underhållning i Matfors

Hos Bistro Matfors serveras plankor i många olika och spännande tappningar. Här kan besökarna njuta av trevlig stämning, god mat och underhållning.


Hos Bistro Matfors råder en välkomnande och familjär känsla. Hit kan man komma som man är, slå sig ner och bara njuta av mat, dryck och under vissa kvällar även underhållning i Matfors. Här anordnas ibland quiz- och trubadurkvällar samt uppträdanden av olika band.


På menyn finns bland annat ett stort och spännande urval av olika plankor, både klassiska och mer ovanliga. Här finns till exempel entrecote med sydamerikanska smaker och ryggbiff med ingefära. 


– Det är uppskattat bland gästerna som tycker att det är kul att vi har varianter. Vi byter även meny tre till fyra gånger per år och vi har ständigt nya idéer, säger Marie Almkvist som äger restaurangen tillsammans med sin man Robert.


På sommarmenyn finns även rätter som mandelpotatischips med löjrom och crème fraiche samt rökta räkor med smörstekt levainbröd och aioli. 



Populär restaurang i Matfors 

Robert som är utbildad kock i grunden och Marie som har ett genuint matlagningsintresse utgör en lyckad duo. Efter en flytt från Stockholm till Matfors besökte de restaurangen och tänkte att det var något som de kunde göra bättre. När de senare fick chansen att köpa hela fastigheten, med restaurang och två lägenheter på ovanvåningen slog de till. Huset byggdes 1878 och under renoveringen kom original timmer och tapeter fram som de lät vara kvar, vilket gör att gästerna också får en historisk upplevelse när de kliver in i restaurangen. Efter att de ägnat många timmar åt att renovera lokalen slog de upp dörrarna och det blev minst sagt en succé. 


– Det ramlade in folk.  Vi hade inte ens gått ut med att vi hade öppnat, utan det spreds ryktesvägen och det var många som gick och väntade på att vi skulle öppna, säger Robert.  


När de slog upp portarna jobbade Robert och Marie i köket medan deras äldsta söner serverade. Idag är de fyra fast anställda samt två anställda som jobbar extra vid behov. Marie berättar att det är en livsstil att jobba inom restaurangbranschen och att de båda trivs bra med att driva egen restaurang. Kanske är det just det som gör att det råder en så varm känsla i lokalerna. I framtidsvisionerna finns planerna på att starta och driva något mer. 

2023-01-25
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies