163056 LH0
163056 LH5
163056 LH4
163056 LH1
163056 LH2
163056 LH3
163056 LH0
163056 LH5
163056 LH4
163056 LH1
163056 LH2
163056 LH3

Mätt och prisvärt belåten i Täby

Bröderna Nino och Lois Barssom är mycket stolta över sin restaurang Lilla Hantverkaren i Täby. Denna familjära restaurang är ofta fullsatt. Här kan man äta husmanskost till lunch då de två pizzabagarna har fullt upp. Och på á la carte-menyn finns de klara favoriterna plankstek och Pasta hantverkaren. Bland mycket annat.

I Täby kyrkby ligger Lilla Hantverkaren som bröderna Nino och Lois Barssom drivit tillsammans i snart tio år. Här kan man avnjuta riktig svensk husmanskost. I köket står deras gotländska kock och lagar populära luncher som bland annat lockas av många företagskunder.


– Vårt motto är ”Ät hur mycket du vill!” Ingen ska behöva gå hungrig härifrån, säger Lois nöjt.


Förutom husmanskosten kan man välja mellan 50 pizzor och den populära salladsbuffén. En lunch kostar 90 kronor och lunchgästerna strömmar varje dag i veckan.


Lois utbildade sig till kock på gymnasiet och de båda har haft intresse för matlagning sedan tidig ålder. Bröderna har tidigare tillsammans även drivit en kvarterskrog i Örebro. När de hörde att en restaurang i Täby kyrkby skulle upphöra åkte de dit för att titta, bara för skojs skull. Och de fastnade. Restaurangen renoverade de både utvändigt och invändigt.


Lilla Hantverkaren har en á la carte-meny som i regel byts ut var fjärde månad. Ibland är menyn italiensk, ibland svensk eller fransk. Det är kunden som styr, och bröderna är alltid lyhörda för vad som är mest populärt och anpassar menyn därefter.


– Planksteken kommer vi aldrig att byta ut. Den har funnits på menyn sedan vi öppnade och kunderna skulle bli väldigt besvikna om vi tog bort den. Den, och pastan med oxfilé, får alltid vara kvar, försäkrar Lois.


Restaurangen är ofta fullsatt middagstid och bordsbokning brukar behövas. Annars kan ett alternativ vara att beställa sin mat för avhämtning.


Råvarorna de använder håller hög kvalitet. De har väl beprövade leverantörer och vet vid det här laget precis vad de får när de lägger sin beställning.


Varför restaurangen är så populär är bröderna Barssom överens om. Det beror främst på att det är extremt bra service och för att maten håller så bra klass. Miljön är mycket barnvänlig och gästerna känner sig trygga. Hit kommer man inte för att dricka mycket.


– Våra kunder känns mer som familjemedlemmar än som kunder, berättar Nino.


 Att det ofta är fullsatt talar sitt tydliga språk.

2017-03-06
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies