EM_senkul_01

Med Advokatbyrån Senkul snabbspolas Migrationsverkets beslut

Advokat Ann-Sofie Senkul har haft mer än tusen ombudsärenden hos migrationsverket. Hon har över trettio års erfarenhet av familjerättsliga tvister och är tillika notarius publicus. Med dessutom en certifiering och överenskommelse med Migrationsverket för ansökningar om arbetstillstånd, är Advokatbyrån Senkul unik i Sverige.

Då Ann-Sofie Senkul blev färdig jurist för 33 år sedan, var hon Sveriges första turkisktalande jurist i Sverige. Hon har drivit kontor i Rinkeby, undervisat, hjälpt otaliga företagare med juridiska avtal, medlat i familjerätt och processat i domstol inom både brottmål och vårdnadsmål. Idag driver hon Advokatbyrån Senkul tillsammans med de biträdande juristerna Kader Aktan och Anita Alm Pandeya. 


– Byrån är specialiserad inom affärsjuridik, familjerätt, migrationsrätt, straffrätt och socialrätt. Vi jobbar tätt tillsammans och talar flytande turkiska, kurdiska och hindi. Klienterna kommer från hela landet, från olika kulturer och är både företagare och privatpersoner, berättar advokat Ann-Sofie Senkul. 


Ann-Sofie har mycket lång erfarenhet av vårdnadstvister. Separerade föräldrar som av den ena eller andra anledningen inte kommer överens inom ramarna för en gemensam vårdnad av barn, kan välja Advokat Ann-Sofie till ombud. Vad är bäst utifrån barnets perspektiv? Vad innebär umgänge och boende? Vilka rättigheter, möjligheter och skyldigheter har jag som förälder? Vårdnadstvister är vad Ann-Sofie är absolut bäst på, berättar hon. Klienterna är både män och kvinnor. 


– Tvisterna kräver lång erfarenhet, psykisk styrka och förståelse i hur människor kan agera utifrån de förutsättningar och erfarenheter som de har. Jag bemöter alla med respekt och jag arbetar lösningsorienterat. Med ett samförstånd kan båda föräldrarna bli lite nöjda, går vi till domstol avgör domaren till fördel för endast en av parterna. I de situationer där våld, missbruk eller hot förekommer gäller inte samförståndslösningar i samma grad. Då är det i regel bäst för barnet att endast bo hos den ene föräldern. Hela vägen håller jag en rak och ärlig kommunikation till klienten. Är förutsättningarna dåliga, får man inte de bästa framgångarna i tvisten. Rätt förutsättningar får vi då vi jobbar tillsammans, jag och klienten.


Advokatbyrån Senkul har bred kompetens inom migrationsrätt och hjälper arbetstagare och arbetsgivare med alla frågor gällande uppehålls- och arbetstillstånd, samt visum i och till Sverige. År 2020 blev byrån certifierad och har en överenskommelse med Migrationsverket. Detta innebär att byråns klienter får ett avsevärt snabbare handfarande av sin ansökan av arbetstillstånd, än vad som brukligt är. 


– Arbetstagare som ska börja jobba i Sverige eller arbetsgivare som ska anställa personal från utlandet, bör vända sig till en certifierad advokatbyrå. Vi tar hand om alla nödvändiga papper, annonseringar och kontakt med Skatteverket. När underlaget är klart överlämnas det till Migrationsverket som beslutar i ärendet inom tio dagar. En arbetstillståndsförlängning tar upp till tjugo dagar. För arbetsgivare som befinner sig i en utvecklingsfas och ska anställda ny personal, kan en normal handlingstid på flera månader bli kritisk. Det här berör alla olika typer av branscher och långt ifrån bara de med specialiserad personal. Att vända sig till oss kan ge både ditt företag och du som arbetstagare, en möjlighet till snabbare handläggning hos Migrationsverket, avslutar advokat Ann-Sofie Senkul.

Läs mer...

2021-04-09

Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
  • Advokatbyrån Senkul AB
  • Tel: 08-515 191 00
  • Adress: Kungstensgatan 38, 113 59 Stockholm
EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine