204030_01

Med hantverket i fokus

Daniel Svenssons Bygg AB, en snickarfirma med gedigen bredd, som har fokus på kvalitet och känsla. Under åren har företaget haft många nöjda kunder, vilket i sin tur har lett till ett gott rykte och fler uppdrag.
– Anledningen till att vi har växt är för att efterfrågan av våra tjänster är så stora. I stort sett får vi in alla nya kunder via referenser, säger Daniel Svensson.

Daniels Svenssons Bygg AB har både lång erfarenhet och en bredd att stoltsera med. De utför både renoveringar och nybyggnationer, främst åt privatpersoner i Alvesta och Växjö med omnejd.

    – Vi har under åren utfört många olika slags jobb, vilket gör att vi har en bredd under samma tak. Det vi inte gör själva tar jag in underentreprenörer för och därför kan vi också anlitas som en totalentreprenör, säger Daniel Svensson. 

    Daniel startade företaget 2007 som enskild firma men omvandlade det till aktiebolag under 2010. Företaget har under åren växt och har gått från att vid starten ha varit helt själv till att vara tio anställda. 

    Sedan några år tillbaka har antalet uppdrag av nyproduktion ökat. Där de just nu bygger mycket lösvirkeshus. Vid sidan om detta har de också flertalet renoveringar och diverse mindre arbeten.

    – Personligen tycker jag att bygga ett hus i lösvirke är det enklaste arbetena för en erfaren hantverkare. Man får en färdig ritning och allt är fräscht och nytt men det gäller att ha både erfarenhet och intresse för det, förklarar Daniel. 

    I företaget är två av snickarna även utbildade plattsättare. Daniel som tidigare jobbade på en mindre firma fick lära sig plattsättning, något som han i sin tur lärt ut vidare till de lärlingar som han har haft anställda. 

    – Jag vill lära upp min personal, att de ska kunna jobba som jag gör. Bli breda i sin roll som hantverkare på Daniel Svenssons Bygg AB.


Daniel brinner verkligen för yrket och förklarar att han aldrig haft som vision att sitta enbart på kontoret och sköta det administrativa, utan han vill vara med ute hos kunderna och jobba praktiskt. 

    – Jag vill både styra företaget och arbeta fysiskt eftersom jag älskar hantverket. 

    Företaget håller just nu på att expandera ytterligare och söker därför fyra snickare att anställa, som har erfarenhet och kan arbeta självständigt. För Daniel är det också viktigt att de sökande har rätt egenskaper. 

    – Vi är ute efter personer med sunt förnuft, som känner sig trygga i sig själva och kan utföra jobb på egen hand. Rätt personlighet är viktigt när vi är en mindre grupp som arbetar tillsammans. Jag är också noga med hur de anställda agerar gentemot kunderna. Det handlar om att vara lyhörd och visa respekt mot dem när de släpper in oss i deras hem. 

    Daniel lägger stor vikt vid att utföra kvalitativa jobb, där han och hans anställda möter kundens förväntningar.

    – Jag vill lämna goda resultat efter mig och jag älskar när man kan visa folk att man kan göra verklighet av deras visioner, avslutar Daniel.

Läs mer...

2020-06-26 16:15

kontakta oss
204041_01

Svetsverkstad med gamla anor

Artikel Med lång erfarenhet och flera certifieringar utför Osby Svetsverkstad AB såväl små som stora uppdrag till sina kunder. I lokalerna och på plats ute hos kund tillverkas allt inom balk- och stålkonstruktioner...
204013_01

Städtjänster med omtanke om människor och miljö

Artikel Med ett stort miljötänk, korta avtal och skräddarsydda lösningar förser MJ-Service AB sina kunder med städtjänster och andra hushållsnära tjänster av olika slag. De städar såväl kontorslokaler som industrier...
  • DANIEL SVENSSONS BYGG AB
  • 0735-02 37 46
  • Gullregnsvägen 5
    352 50 Växjö
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine