Dela artikel

Med känsla för glas

Efter 18 år som anställd snickare och glasmästare driver nu Charlie Sjölund Milland framgångsrika och expanderande Charlies Glas & Bygg. Som specialister på glas utför de alltifrån bilglasbyten och duschväggar till tillskärning och montering av stora glasfasader.

– Utmaningar och klurigheter motiverar mig, säger Charlie Sjölund Milland som tycker om att ta sig an projekt som andra hantverkare redan dömt ut som alldeles för komplicerade. 


En inställning som, tillsammans med hans långa erfarenhet och stora yrkesskicklighet, på kort tid gett honom så många uppdrag att han fått anställa tre hantverkare för att hinna med. 


Specialanpassade lösningar är ofta nödvändigt när man arbetar med glas och det är ytterligare något som motiverar Charlie. 


Han betraktar varje nytt jobb som ett oskrivet blad och är mån om att bemöta varje kund med ödmjukhet och öppenhet. En skicklig yrkesman behärskar, enligt Charlie, inte bara hantverket utan måste också kunna lyssna på vad det är kunden vill ha. 


– Man ska kunna förklara så att de förstår vad man menar och fungera som ett bollplank, säger Charlie. 


Eftersom han älskar mötet med nya människor är detta aldrig någon uppoffring, snarare en självklarhet. 


Charlies Glas & Bygg tar sig an allt som har med glas och bygg att göra. Inget jobb är för stort eller för litet.


– Vi gör bland annat altanräcken med ståldetaljer, duschväggar, stänkskydd framför tapeter i kök och en mängd andra inredningsdetaljer, berättar Charlie. 


I samarbete med ett större byggföretag ansvarar han även för glasfasader till ett antal nybyggda restauranger. 


Charlie är även utbildad snickare och utför en hel del snickeriuppdrag. Omväxling förnöjer, som sagt.


– Det gäller att tänka nytt hela tiden, säger denne ambitiöse och ständigt leende yrkesman.  

2016-09-16