Rickard Nordström
Läraren som omfamnar sociala medier.
Jokkmokksbelägna Buffé Trädet utgör en ordentlig kontrast till alla snabbmatsställen. Här har man möjlighet att äta riktigt bra och välsmakande mat på lunchen i stället för att klämma en burgare på någon av kedjorna.
– Det är lätt att hamna på snabbmatställen eftersom de finns överallt, men pizza och hamburgare ledsnar man på, säger Margot Tengblad, ägare av Buffé Trädet, som lagar all mat på restaurangen själv.
Väljer man snabbmat på grund av att man har bråttom på lunchen kan man lika gärna komma hit. Maten står framdukad på buffébordet och det är bara att hugga in. På så vis är Buffé Trädet faktiskt också snabbmat, bara mycket godare och troligtvis också mer näringsrik. Allt fler hittar hit och inser fördelarna med Margots matlagning, som ofta består av husmanskost med en nyskapande kryddning.
– Lägger man till mer exotiska kryddor till husmanskost blir det inte så mycket skolmat, utan en helt annan smaksättning som förhöjer maten ofantligt, säger Margot.
Till exempel drar hon sig inte för att använda renskav i en italiensk Ossobuco och föredrar att laga mat på kött från frigående djur eftersom det håller en helt annan kvalitet.
På kvällarna är det à la carte som serveras – fyra förrätter och fyra varmrätter. Under vinterhalvåret är det kvällsöppet onsdag, torsdag och fredag och från med juni har Buffé Trädet öppet alla dagar och kvällar i veckan. Oavsett vilken dag på året har Margot en princip som hon alltid håller på.
– Jag vill inte gå ut med en tallrik som jag inte kan stå för!
Sponsrade artiklar
Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.