Dela artikel

Med kroglivet i blodet och Harrys i hjärtat

Mari Wigren, vd för Harrys i Luleå, vurmar för ”sitt” Harrys. Det uppskattade restaurangkonceptet som finns över hela landet bjuder på hemtrevnad och stämningsfull service. En äventyrare som Mari har dessutom förmågan att förverkliga ett annat drömprojekt vid sidan om sitt älskade yrke.

De flesta av oss känner till Harrys. Denna pub- och restaurangkedja som finns på 44 platser runt om i landet har blivit ett uppskattat tillhåll bland många svenskar. Förmodligen är det kombinationen av god, rejäl och USA-inspirerad mat som faller oss i smaken. Att komma till Harrys är lite som att komma till sitt andra vardagsrum. Just den härliga stämningen är ett av skälen till att Mari Wigren först började jobba på Harrys. Nu har det gått 13 år och än i dag vurmar hon för ”sitt ställe”.
   – Efter så många år inom samma koncept är det viktigt att inte stanna och fastna i det gamla, tillsammans med Harrys Pubar Ab sker en konstant förändring, samt att konceptet håller på att förnyas och utvecklas enormt vilket ger nya glöd för sinnet och förnyelse.
   – Detta är ju väldigt viktigt att även tänka på att hänga med inom mat och dryck, som ständigt är i förändring.

Som vd för Harrys i Luleå lyfter Mari gärna fram värdet av igenkänning. Oavsett vilket Harrys i landet man besöker råder det inga tvivel om var man har hamnat. Restaurangen vill alltid vara lika lyhörd gentemot gästen och ser till att anpassa utbudet efter önskemål.
   – Det ska vara en mjuk och härlig jargong mellan medarbetare och gäster. Som gammal fotbollsspelare är teamkänslan allt, för att nå framgång måste man må bra med sig själv och tillsammans. Två saker vi jobbar rätt mycket med är att det aldrig är försent att vända en situation och att man kan försöka vända motgång till framgång genom att ta lärdom och se situationen som en erfarenhet istället för ett misslyckande.

På så sätt bygger vi en god relation till varandra och våra gäster.
   Vid sidan om Harrys har Mari Wigren ett eget restaurangkoncept som står klart för att levereras när tid och utrymme finns. Hon vill öppna en fjällpub som erbjuder en mix av det amerikanska, italienska och svenska köket. Men detta är som sagt ett senare projekt nu närmar vi oss juletider.
   – Just nu är vi inne i den magiska perioden när vi närmar oss jul. Då blir det mer aktiviteter och mer tryck i restaurangen, därav är det viktigt att förbereda sig med lockande menyer. Vi är en för liten restaurang för julbord, men kan leverera en fantastisk matupplevelse från det norrbottniska köket, som skapar upplevelse över sina förväntningar.

Mari Wigren konstaterar att det bästa med yrket är att ingen dag är sig lik, och ständigt händer det nya saker runt omkring som ger mer energi till den konstanta utvecklingen.
   – Åren går och visioner och planer finns alltid. Det viktigaste är att dela upp sina mål och ta ett steg i taget, men Harrys kommer alltid att ligga nära mitt hjärta.
2014-06-16