Vardegrund_header-1Tre skor i gra¨setfamiljebehandling_header_1-1

Med människan i fokus

Att det finns en plats och ett sammanhang för alla, är något Humbla Öppenvård AB är övertygad om. Inom företaget jobbar de för att tillsammans med människor hitta lösningar som hjälper dem ur svåra livssituationer. – Alla människor är unika och har unika problem, därför jobbar vi alltid för att hitta en lösning som är skräddarsydd och känns bra för varje individ. Alla har en plats och ett sammanhang i samhället och vi har redskapen för att stötta människor att hitta dit, säger Jessica Kauppi som är vd.

Ödmjukhet, inkludering, allians, egenmakt och hopp är den värdegrund som Humbla Öppenvård arbetar utifrån i mötet med människor.


      – Vårt arbete handlar om sociala problem, dess konsekvenser och lösningar. Det här företaget bygger på grundtanken att människor är kapabla att fatta kloka beslut och styra sina egna liv med rätt förutsättningar. Vi behöver vara nyfikna och ödmjuka inför människors olika förutsättningar och i kombination med ett schysst bemötande kommer man långt, säger Jessica.


Humbla jobbar med insatser av olika slag, dels för individer, från ungdom till vuxen och även för familjer. Alla insatser sker i hemmet och i närmiljön hos individen eller familjen, där de arbetar med både behandlande och pedagogisk inriktning.


Humbla får i huvudsak sina uppdrag via Socialtjänsten som antingen fått in en orosanmälan eller en ansökan direkt från familjen. Det händer även att privatpersoner kontaktar Humbla direkt för att få råd och stöd.


      – Många befinner sig i allvarliga livskriser som kan innefatta våld och konflikter, svåra skilsmässor, psykisk ohälsa, kriminalitet, beroende och så vidare. Det finns många olika typer av problem men det finns också minst lika många lösningar.


Jessica förklarar att det inte finns en specifik metod för att en människa ska må bra, utan att alla har unika utmaningar och styrkor.


      – Vi åker dit, träffar och lär känna familjen och hittar en gemensam plan för att de ska må bättre. Vi är inte experter på människor, de är experter på sig själva men vi har stor kunskap om hur man kan förändra svåra livssituationer. Tillsammans hittar vi ett samarbete som gör att det är möjligt att nå lösningar.


Jessica beskriver att det kan kännas svårt att söka hjälp men ju tidigare insatser kommer igång, desto större är möjligheten att komma till rätta med sin livssituation.


      – När jag som ungdom eller föräldrar upplever att jag inte har de redskap som behövs för att själv kontrollera mitt liv är det dags att ta hjälp. Det finns många att bolla med, till exempel  stödorganisationer som BRIS, Socialtjänsten eller andra som är utbildade för att stötta. De flesta människor hamnar någon gång i sitt liv i en kris där det kan vara hjälpsamt att få professionellt stöd.


Alla som är anställda hos Humbla har lång erfarenhet av att jobba med socialt arbete och även om det krävs en gedigen utbildning är det minst lika viktigt att ha rätt erfarenhet och personlighet.


      – Man måste vara flexibel, nyfiken, ödmjuk och ge mycket av sig själv för att jobba här. Även att våga gå nära människor och finnas kvar när det uppstår svåra stunder.


Idag har Humbla ärenden i Stockholm med omnejd, Gävle och Uppsala och planen är att på sikt finnas i hela landet.

Läs mer...

2020-02-21 14:00

Hemsida
BT6Q0738mdeol1O¨

Hur fungerar en vårdnadstvist?

Artikel Alla som har genomgått en vårdnadstvist vet hur känslomässigt tungt det kan vara och hur långdraget och ekonomiskt påfrestande det kan kännas. Frågorna är ofta många. Jurist Selena Svillar är specialiserad...
201068_01_v2

Hyr en kock till ditt eget kök

Artikel Med en inhyrd kock i köket slipper man sköta inköp och tillagning och kan istället njuta av festen och ha mer tid att umgås. Före detta deltagaren i Sveriges Mästerkock, Lina Ländin, driver Linas kök...
  • Humla Öppenvård AB
  • 070 258 08 90
  • Sjöängsvägen 15, 192 72 Sollentuna
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine