Mercedes Murat
Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.
När Gunilla Viberg köpte Kingsgården i mars 2009 följde en totalrenovering. Men redan två månader senare kunde gäster avnjuta mackor, kaffebröd och lättare mat som paj, sallad och bakpotatis på Café Kingsgården. I dag har sortimentet modifierats något – salladen har exempelvis bytts ut mot varma, goda soppor med hembakt bröd.
Det är som sagt bröd som är café- och konditoriägarens stora passion. Bröd som är gjort på surdeg, fördeg och vanlig deg som kalljäser. Inget socker, det behövs inte men ar Gunilla. Allt bröd bakas dessutom på ekologiska ägg, mjölk och mjöl. Och i övriga bakverk är det ekologiskt så långt det är möjligt. Man kan vara säker på att åtminstone ägg, citron och apelsin alltid är ekologiska, likaså gästernas kaffe och te.
Hos Wienerkonditoriet serveras matiga smörgåsar med närproducerat älg- och vildsvinskött från Bergslagsdelikatesser. En favorit är smörgåsen med rabarberchutney och kött. Musten kommer från Lindesbergs Musteri och mjölet från Fellingsbro.
– Det är mitt tänk och så jag lever själv. Det ekologiska har ökat och finns överallt nu vilket är väldigt roligt, säger Gunilla Viberg, som har en dröm om att kunna leverera bröd och smörgåsar till företag i närområdet.
Hon drivs av kundkontakterna och den positiva feedbacken, men överväger att göra avkall på dagsarbetet för att baka på nätterna ett tag. Tiden får utvisa hur verksamheterna utvecklas.
Gunilla Viberg har försett gästerna med försvinnande goda frukostbufféer. Många längtar efter comeback och troligtvis blir det en i höst. Att starta morgonen med tre olika sorters bröd, smör, marmelader, ost och annat gott är en vana som många inte vill vara utan.
Sponsrade artiklar
Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.