192017 MB&G3
192017 MB&G1
192017 MB&G2
192017 MB&G4
192017 MB&G3
192017 MB&G1
192017 MB&G2
192017 MB&G4

Meze – en livsstil

Under namnet Meze samlas ett flertal olika kalla och varma smårätter att avsmaka och umgås kring. Meze är så mycket mer än att bara fylla magen med mat. Det är en smakupplevelse, en umgängesform och en del av en livsbejakande livsstil.

      Meze Bar & Kök ägs och drivs av Sandra Tascau. Restaurangen ligger på Bråddgatan 14 i Norrköping och är stadens första libanesiska restaurang.  Miljön är lugn och harmonisk. Inredningen andas mellanöstern och stämningen är varmt familjär.

      På menyn samsas rätter från gamla traditionella medelhavsrecept tillsammans med spännande uppdateringar från nutida Mellanöstern. Influenserna i det orientaliska köket är starkt vegetariska. Meze Kök & Bar serverar förutom kötträtter såväl veganskt som vegetariskt. 

      – Vår meny är vald med omsorg, säger Sandra. Vi serverar kolgrillsrätter, samt kalla och varma smårätter. På menyn finns två avsmakningsmenyer, en med tio olika smårätter och en med 15 olika smårätter. Dessa anpassar kocken utifrån hur stort sällskapet är. Först serveras den kalla delen och efter några minuter den varma delen. Efter det serveras rätterna från kolgrillen för de sällskap som önskar det. 

      Sandra berättar hur grillen är uppdelad i olika delar för att tydligt skilja tillredningen av de veganska rätterna från tillredningen av veganskt och glutenfritt. Även fläsk och kyckling hålls isär och extra noggranna är köket vad gäller nötallergier. 

      – Det är viktigt att ta hänsyn till allergier. Lagar vi något med nötter så är vi noga med att tvätta händerna samt använda engångshandskar, ifall vi har gäster med luftburen allergi. 

      Efterfrågan ökar stadigt vad gäller restaurangens vinprovning med libanesiska viner. För att boka vinprovning behöver ni vara minst fyra personer. Mat och vin ingår i priset. Sandra menar att vin ska drickas med mat. 

      – Ett av våra kändaste viner är Chateau Musar, en lite mer ovanlig årgång från 2006 samt att vi i sortimentet har 2011:or. Maten är baserad på smakrika örter och kryddor, så vi är glada att kunna presentera drycker som är anpassade till dessa smaker. Ölen vi serverar är även den anpassad till den hetta och kryddning som våra rätter har. 

       Restaurangen går att abonnera. Flexibiliteten vad gäller evenemang är stor.  

       – Allt går att ordna. Vi är väldigt flexibla och vill att våra kunder ska vara nöjda. Vi anordnar fester, födelsedagsfester, dop, företagsmiddagar och så vidare. Det kostar inget extra att ha ett kalas här, beroende hur många man är, så kan man få olika delar av restaurangen för sig själva. Service för oss är inte bara att servera, utan att också ha en dialog med våra gäster. 

      Låt måltiden ta tid. Stanna för en stunds kulinarisk smakupplevelse samt givande samtal över en mängd spännande smårätter på Meze Kök & Bar. Kanske ett sådant där ovärderligt tillfälle där även mobilen sätts på ljudlös. 


2019-03-20
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies