Dela artikel

Klappa djuren i Mickelbo

Mickelbo gård ligger i Tavelsjö i Umeå kommun. Tre generationer Rönnlunds arbetar med gården och deras vision är att besökarna ska få en möjlighet att komma ifrån vardagen genom att vara nära natur och djur.

Verksamheten startade 2011 med att inhysa kameler. Sedan dess har gården utökat med ytterligare djurslag och idag finns det 30 stycken. De ger besökarna den härliga känslan av att få komma nära djuren, att få klappa dem och vid speciella tillfällen, få mata. När vi frågar vad de arbetar med i nuläget, får vi svaret:


– Vi bygger och bygger och bygger, skrattar Ann-Christin och Lina Rönnlund, två av delägarna i Mickelbo gård. Vi bygger för att kunna ta emot flera besökare men vi vill samtidigt ha kvar vår personliga och familjära känsla. Vi vill att djuren ska må bra och ger dem mycket omsorg. De är sociala djur, som gillar att det kommer gäster. Idag samsas bland annat nötdjur, linderödssvin, kameler, lamor, alpackor och jakar med blekingeankor, undulater, illrar och kaniner.


– Under sommarmånaderna har vi öppet dagligen, berättar Linda. Från veckan innan midsommar till skolorna börjar igen. Övriga månader är det varierande öppettider. Varje år har vi återkommande teman som är väldigt populära bland våra gäster. ”Jul på gården” följs av ”Påsk på gården”, midsommarfirande och ”Halloween”.


183031 MG3


Mickelbo gård kan också presentera ett litet lantligt café och en gårdsbutik. Där serveras, och säljs, lokalproducerade och naturliga produkter så långt det är möjligt. Hamburgarna är gjorda av nötkött från gården och våfflorna som gräddas har gårdens egna ägg i smeten.


Det finns stora möjligheter att skräddarsy kalas, kick-offer, konferenser och andra gruppsammankomster. Att kombinera konferens, med djur och natur, i denna lantliga och avstressande miljö är en lisa för själen. Inte många konferensgårdar i Sverige kan erbjuda konferens med kamelridning.


– Våra besökare uppskattar just att de får komma djuren nära, säger Ann-Christin. Många blir kvar i klapphörnan länge!


2018-06-04