Dela artikel

Mimer Bygg är lika med lyckade samarbeten

Byggföretaget Mimer Bygg drivs av Göran Hellgren och Stephan Thorbjörnsson och är inne på sitt tredje år. Erfarenheten är dock betydligt mer omfattande än så hos ägarna. Stephan är tredje generationens byggmästare och har ägnat många år åt detaljhandel med fokus på markiser, dörrar och fönster. Anlitar man Mimer Bygg kan man räkna med både kunskap och kvalitet.

Att byggbranschen är konkurrensutsatt är närmast en underdrift. Göran Hellgren och Stephan Thorbjörnsson är övertygade om att det de vill tävla med är kvalitet och inte en ständig prispress.
   – För kundens räkning är det inte säkert att de som erbjuder riktigt låga priser har utbildning, rätt typ av försäkringar och kanske inte ens kan söka rotavdrag för kundens räkning. Man kan inte vara säker på att de har vad som krävs, säger Göran Hellgren.

Han och kollegan Stephan menar att det är klart tryggast att anlita ett byggföretag som är ett svenskt aktiebolag med F-skattesedel och försäkringar. Det är en förutsättning för att investeringen ska bli lyckad.
   – Och goda referenser, det är nästan det viktigaste, tilllägger Stephan.

När ett företag säger sig kunna allt, då är det läge att dra öronen åt sig menar byggarduon.
   – Man kan inte kunna allt, därför tar in certifierade hantverkare vid behov, som rörmokare eller elektriker. De bitarna ska man vara specialist på. Det är dessutom alltid samma partners som vi samarbetar med, menar Göran.

Hos Mimer Bygg satsar man alltså på att kunna erbjuda kunden en kontakt genom totalentreprenad, men att göra det man är bäst på. För duon själva innebär det att ägna sig åt renoveringar i allmänhet och badrum och kök i synnerhet. Att alla som arbetar på företaget kan prata svenska och kommunicera är en självklarhet.
   – Det går inte annars, man måste kunna prata med kunden, konstaterar Stephan.

Konceptet som bygger på rätt man på rätt plats och en fungerande kommunikation är uppenbarligen lyckat eftersom större delen av de uppdrag som Mimer Bygg har i dagsläget bygger på rekommendationer.
   – Det känns väldigt bra! Det betyder ändå att vi har nöjda kunder som vill rekommendera oss, avslutar Göran.

2014-01-07