Dela artikel

Mode för alla kvinnor

Efter att i tre år ha varit franchisetagare till en stor kioskkedja tröttnade Anette Segerlind på att ständigt vara styrd uppifrån. Hon beslutade sig för att ta upp sitt gamla intresse för mode och köpte en klädaffär. I dag driver hon Boutique Såfina mitt i centrala Jönköping.

– Jag ville stå på egna ben och göra något jag verkligen tycker om. Jag har alltid varit intresserad av kläder och efter att ha gått runt i samma uniform varje dag på jobbet kände jag att det var det jag ville satsa på, berättar Anette Segerlind som driver modebutiken Boutique Såfina i Jönköping.

Hon tog över butiken efter grundaren som drivit den i 18 år. Kundkretsen var därför redan väl upp-arbetad med främst mogna kvinnor bland klientelet. Anette har nu även börjat ta in kläder för en något yngre målgrupp och satsar mycket på svenska och danska märken. Dessutom har butiken ett rykte om sig att hålla en hög grad av personlig service.
– Kunderna kan komma in och säga vad de önskar och vi plockar ihop kläder som de får prova. Eftersom det är vi själva som köper in alla kläder har vi full koll på sortimentet och kan lätt plocka fram det vi tror passar, förklarar Anette som i köpet även fick med sig personal som har arbetat i butiken i många år.

I höst ser hon mycket stickat och polokragar i naturfärger, petrol och lila. Samtidigt finns det svarta alltid med som en bas när det går mot mörkare tider.

2013-11-06