Dela artikel

Från ritning till nyckelfärdigt

Att bygga eget hus från grunden må vara spännande men också nervöst. Du som anlitar Karlskronabaserade MR Gräv & Bygg kan vara trygg och förlita dig på att ditt hus blir precis som du vill ha det.

MR Gräv & Bygg verkar främst i östra Blekinge där man sedan sju år tillbaka både bygger nytt och bygger till äldre hus. Man arbetar på helentreprenad med hjälp av ett väl inarbetat nätverk av underleverantörer inom bland annat inredning och hantverkstjänster.


Varje hus anpassas efter kundens önskemål. Att du trivs i ditt hem är helt avgörande för din livskvalitet.


– Kundens delaktighet i byggprocessen är nödvändig för att slutresultatet ska bli som man önskar, säger Markus Wallinder, som äger företaget tillsammans med sin kusin och mångårige kollega Roger Larsson.


Standardlösningarna som erbjuds passar inte alla och att kunderna har önskemål om planlösning och inredning är mer regel än undantag. För att uppfylla dessa arbetar man tillsammans med arkitekter som bistår med ritningar och förslag.


Företaget har allt sedan start haft en mycket positiv tillväxt. I snitt har man anställt två nya hantverkare om året. I dag består MR Gräv & Bygg av tolv anställda som alla är handplockade för sin skicklighet och känsla för god service.


– Att få tag i duktig personal är en utmaning i byggbranschen, men vi har verkligen lyckats, säger Roger.


Det är inte bara hantverkarnas skicklighet som bidrar till företagets goda rykte. I förhållande till sin litenhet är utbudet brett. I samarbete med ett annat företag kan MR Gräv & Bygg exempelvis erbjuda stenhus och har i princip obegränsade möjligheter att bygga alla sorters väggar.


 – Vi bygger hus av hög kvalitet till lågt kvadratmeterpris, vilket ytterligare är något som bidragit till företagets goda rykte. 

2017-03-30