133087.sabb.blomqvist.1
133087.sabb.blomqvist.2
133087.sabb.blomqvist.3
133087.sabb.blomqvist.1
133087.sabb.blomqvist.2
133087.sabb.blomqvist.3

Mycket mer än bara catering

Lunch till arbetsplatsen, mingelmat till studenten eller stort kundevent för företaget. Oavsett vilken typ av firande strävar Säbb & Blomqvist Catering alltid efter att vara förstahandsvalet när det handlar om fest och catering. Med kockar hämtade från de kända stjärnkrogarna och ett personligt intresse i sina kunder har företaget på bara några år blivit ett av de ledande i landet i sitt slag.


– Jag tycker att den personliga kontakten är viktigast av allt. Därför har jag genomfört ett eget koncept där varje kock tilldelas en kund och får ansvar för den hela vägen – från den första kontakten och offertskrivandet till att laga maten och följa upp eventet efteråt, förklarar Tommy Säbb som äger och driver cateringfirman Säbb & Blomqvist Catering i Stockholm.
Han halkade in i branschen redan som tonåring då han tröttnade på arbetet på sin pappas elfirma och i stället fick jobba extra på en kompis pappas restaurang. Tommy sökte sedan till restauranglinjen på gymnasiet och utbildade sig till kock. Sedan dess har han arbetat på ett antal stjärnkrogar med olika matkulturer runtom i landet.
– Efter 15 år började jag tröttna på att arbeta så mycket helger och sena kvällar och bestämde mig i stället för att öppna en golfrestaurang. Den drev jag i ett par år tills jag i stället valde att satsa på en lunchrestaurang som höll på att gå i konkurs på grund av att jag var van att bara arbeta med fina och dyra råvaror, vilket inte riktigt fungerar ihop med lunchpriser, menar han.
Det var då idén med catering växte fram. Såväl bröllopsfester och företagsevent som luncher och mingeltillställningar finns i utbudet och genom att samla de bästa kockarna, handplockade från olika stjärnkrogar, har verksamheten gått spikrakt uppåt sedan starten för sex år sedan.
– Alla våra kockar har lång erfarenhet av arbete på bra krogar och har precis som jag blivit äldre och velat börja arbeta mer dagtid för att de skaffat familj. Vi har främst stora företag som kunder, men även mycket privatfester. Och vid studenttider är det de privata evenemangen som överväger.

Målet är att alltid vara förstahandsvalet när fester och event ska ordnas och genom att alltid tacka ja till förfrågningar har Säbb & Blomqvist Catering skapat ett förtroende som gör att kunden kan lita på att bolaget löser situationen även nästa gång.
– Vi kan till exempel ta hand om ett helt event, från en tom lokal till dekoration, underhållning, mat och disken efteråt. Att vi gör bra jobb och får nöjda kunder är viktigt för att få rekommendationer och nya uppdragsgivare.

2013-06-06
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies