Vi har träffat entreprenörerna bakom populära Farina. Ridvan Bimay och Arkan Bimay har tillsammans lång erfarenhet av att jobba med mat i olika former. De har drivit företag i många år och lyckats samla på sig en hel del kunskap och insikter på vägen. Bröderna driver ett relativt nytt, trendigt koncept som har fått stor positiv respons på kort tid.
När bröderna skulle välja en nisch för sin restaurang visade det sig att traditionell napolitansk pizza var det rätta konceptet för Uppsala. Detta var något nytt och trendigt som passade det unga området bra. Inte bara det, men deras pizza anses av många vara den bästa pizzan i Uppsala. Inom bara en månad kommer Farina även att finnas i Uppsala City med en ännu bredare meny och ett större utbud vid baren. Siktet är redan inställt på att finnas på ännu fler orter runtom i Sverige. Råvarorna är kärnan och de väljer alltid kvalitetsingredienser. Margherita, salami, getost med honung och diavola är några av de populära pizzorna på menyn. Där hittar du dessutom sallader med italiensk touch, månadens pizza samt passande, handplockade sorter av öl och vin.
- För oss är pizza hantverk med kärlek, det är inte bara pizza. Vi vill finnas nära kunderna med bra priser och vettiga råvaror. Man ska inte behöva inte klä upp sig eller betala dyra pengar på en fin restaurang inne i stan för att få en riktig, napolitansk pizza, säger Ridvan.
De har haft café, snabbmatsrestaurang, driver även en vinbar inne i stan och har även drivit en annan restaurang som de sålde den första februari.
Ett hantverk som talar för sig själv
Farina Uppsala har en trendig och fräsch inredning. Det är svårt att inte få blicken att fastna vid den guldiga ugnen. Denna ugn måste komma upp i över 400 grader vilket en vanlig pizzaugn inte klarar av. Ugnen är en modern elvariant som kommit på senare tid. Den är specialutvecklad för att kunna hålla en jämnare temperatur. Något som kommer väl till hands när man ska göra traditionell napolitansk pizza på bästa sätt.
- Mjöl, tomatsås, ost och olivolja är de viktigaste ingredienserna. Degen är lite speciell. Den ska först jäsas i rumstemperatur för att sedan jäsas i kyl i över ett dygn, enligt de traditionella metoderna. Olika sorters mjöl, mängden vatten och surdeg är några saker som skiljer napolitansk pizza från vanlig pizza. Till vår hjälp har vi vår fantastiska pizzakock som besitter stora kunskaper kring napolitanska pizzor, avslutar restaurangägaren Ridvan.
Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.
Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.