Dela artikel

När snabbt inte räcker till

Är snabbt inte tillräckligt nog när du färdas på öppet vatten? Vill du alltid ha högre hastigheter och så många hästkrafter som möjligt när du kör vatten- eller snöskoter? Då ska du prata med RIB Extreme Racing. Här finns engagemanget, kunskaperna och säkerhetstänk. Det starka racingintresse som finns i företaget används för att säkerställa produkternas prestanda, driftsäkerhet och kvalitet.


Aldrig under 400 hästkrafter och konstant över 70 knop ¬– så kan man summera Niklas Ohlsén, ägare av företaget RIB Extreme Racing, när han tävlar i uthållighetskrävande offshore som utmanar med sina höga vågor. Niklas är långtifrån en rookie när det kommer till vattenskoter. Det bevisade han inte minst när han tog hem förstaplatsen i Roslagsloppets vattenskoterklass.

På hans RIB Extreme Racing har man specialiserat sig på trim, reparation, service och försäljning av vattenskotrar – såväl nytt som fordon på andrahandsmarknaden. I fjol plussades även snöskotrar till verksamheten. Både vatten- och snöskotrar är genomgående av märket Yamaha.
– Yamaha håller en väldigt hög kvalitet och skotrarna har motorer som orkar med att trimmas med olika typer av hjälpmedel och förstärkningar, försäkrar Niklas.
Kundkretsen består av racingförare och företagare som ”vill ha riktigt pulver under sadeln”. Dessa erbjuds trimpaket med 400, 500 eller 570 hästkrafter.
– Att trimma skotrar är en hel vetenskap och vårt varumärke består i att trimma med höga marginaler för att allt ska hålla och fungera optimalt, liksom att dela med sig av våra omfattande kunskaper till kunden.

2013-02-14