Em_sigtronic_01

3 min lästid

Närproducerade kvalitetsskyltar

Signtronic Produktion AB har under årtionden tillverkat skyltar till aktörer inom många olika branscher. I fabriken tillverkar de allt inhouse, mestadels för hand, med stor kvalitet och känsla. – Här får kunderna en svenskproducerad kvalitetsskylt med hög finish. Vi jobbar mycket med både kvalitet och miljö som är väldigt viktigt för oss, säger Filip Olin som är vd.

Signtronic Produktion har en lång historia bakom sig och därmed en imponerande erfarenhet. Företaget startade 1969 under namnet Lorentzons Neon och verkade då som ett mindre skyltföretag inriktade på neonskyltar. Grundarens son tog över verksamheten i slutet av 90-talet och ökade företagets omsättning till närmare 60 miljoner kronor. Under 2007 bytte företaget namn och blev uppköpta av industrikoncernen Team Tråd och Galler Holding. 


– Koncernen som idag äger tre bolag i Småland inom tillverkning och industri består av tre män. Jag tog över som vd här i augusti 2020 men har jobbat inom företaget och haft olika roller under fem år, säger Filip.

 

Filip berättar att branschen är föränderlig och att de för tjugo år sedan fanns många aktörer inom branschen, något som idag minskat till bara några få tillverkare. 


– Vi har lyckats hålla oss kvar genom att ständigt följa utvecklingen. Till exempel var vi tidigt inne på LED, när alla andra fortfarande jobbade med neonrör. Företaget har hela tiden sett till att vara i framkant och det har varit en framgångssaga.
Ett hantverk 

Signtronic tillverkar ett brett spann av skyltar, där den allra största delen består av belysta fasadskyltar. I övrigt tillverkar de alltifrån neonskyltar, ljusdiodskyltar, informationssystem till stolpskyltar, byggskyltar och printade skyltar. Skyltarna är alltifrån små namn- eller kontorsskyltar till meterhöga, gedigna skyltar på stolpar som är tillverkade av aluminium och akryl.

Skylttillverkningen är ett genuint hantverk, då uppåt 90 procent av alla skyltar som Singtronic producerar tillverkas för hand.

 

– Det krävs både stor kompetens och fingerfärdighet för att tillverka skyltarna. 


Under åren har företaget jobbat mot många olika branscher och företag, däribland Scania som varit deras kund i femton år. 

I Sverige har de ett stort nätverk av återförsäljare som de jobbar mot och har även kunder i Norge och Danmark. 
Helhetsservice av skyltar och montering 

Företaget som tillverkar allt inhouse har en stor maskinpark att tillgå med allt som behövs för tillverkningen. 


– Produktion är väldigt roligt. Vi har mycket maskiner, handverktyg och dessutom stor kunskap. Det innebär att vi kan göra mer än bara skyltar, såsom möbler i form av bord, soptunnor och så vidare, säger Rodster Otega-Arvidsson, som är produktionsledare på företaget sedan drygt ett år tillbaka. 


Inom produktionen jobbar elva anställda och inom konstruktion två anställda. Idag har Signtronic samarbete med många olika monteringsföretag i både Sverige och Norge.


– Vi vill behålla vår anda med hög kvalitet och service. Men visionen är att utveckla verksamheten och erbjuda en helhetsservice med montörer och inredning för butik och kontor. Vi har ju kunderna, så det gäller bara att hitta rätt produkter och rätt arbetssätt, säger Filip. 


Av Signtronics kunder som både är många och trogna, brukar de ofta få respons för sin goda kvalitet.


– Vi får ofta höra att skyltarna har väldigt hög finish och kvalitet, avslutar Filip. 

Läs mer...

2021-10-12

EM_iamgrowth_01

Expandera verksamheten snabbt och effektivt – att tänka på inför företagsköp

Artikel Är du intresserad av att expandera din verksamhet? Att köpa ett befintligt företag är ett effektivt sätt, och dessutom den snabbaste vägen att ta verksamheten till nya höjder.
EM_Natural Health_01

Hälsa på naturlig väg

Artikel Hos Natural Health får människor hjälp att lokalisera problem i kroppen och åtgärda dem. Här utgår man från ett holistiskt synsätt. – Det är viktigt att tänka på helheten och förstå att allt hör ihop....
  • Signtronic
  • Tel | 036-33 00 800
  • Adress | Kindgrensgatan 6, 554 74 Jönköping
EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine