Dela artikel

Nedläggningen skapade nya möjligheter

När Stora Enso i Norrsunda lades ner 2007 stod många av de anställda lamslagna. Men Thomas Axelsson såg möjligheterna i att bli av med sin anställning och startade Thomas Axelsson Bygg & Industri.

Thomas Axelssons tankar om att starta eget hade väckts flera år innan Stora Ensos nedläggning.
   – Jag har alltid snickrat och brukade hjälpa en bekant som har eget. Jag tog chansen 2007 eftersom det fanns bra förutsättningar. Jag gick en utbildning i våtrumsarbete som Stora Enso betalade och sedan fick jag fortsatt lön i ett halvår, berättar Thomas.
   Uppdragen började trilla in och Thomas fortsatte hjälpa den bekant som han tidigare varit hos.
   – Och sedan rullade det på. Eftersom jag har arbetat inom industrin har jag kunnat ägna mig åt det också, främst har jag varit montageledare för Kedjeexperten. Det är skönt att variera sig, menar han.
   Det som Thomas varierar montageledningen med är främst arbeten i kakel och klinkers i badrum, hall, tvättstuga och kök. Även murarbeten och golvvärmeinstallationer dyker upp då och då.

Kundkretsen består av privatpersoner, dels i närområdet, dels i Stockholm. Ofta leder ett uppdrag till ett annat, antingen via rekommendationer från en kund till en annan, eller hos en och samma kund.
   – När man ändå håller på tycker kunden att man kan fixa ett golv eller måla ett tak, det brukar jag göra. Det enda jag inte gör är sådant jag inte kan ta ansvar för – som el, tapetsering och rör.

2014-01-07