Dela artikel

Nyckelfritt spar tid & pengar

Som ackrediterad ID06 leverantör har Entral funnits på marknaden sedan 2015 och deras produkter används idag av de flesta stora byggföretagen i Sverige.

Men Entrals resa startade tidigare än så. Redan 2010 började man utveckla låslösningar för hantverkare och byggföretag eftersom man såg ett ökat behov av att lösa problemet med nyckelhantering. Mycket av arbetstiden inom dessa yrkesgrupper lades på att hämta och lämna nycklar till olika projekt.


      – När diskussionen startade om ett lagkrav på personalliggare inom bygg såg vi möjligheten att använda samma ID06-system för hantering av våra produkter. Vilket skulle ge kunden en komplett och smidig lösning, säger Mathias Nilsson, vd och en av delägarna i Entral.


Försäljningschef Jessica Liljedahl-Marin tillägger:


      – Eftersom vi har egen utvecklings-avdelning kan vi även ta fram nya produkter när behov uppstår. Det gör oss starka och konkurrenskraftiga.


Entral arbetar med utveckling och försäljning av produkter som underlättar tillträden på byggarbetsplatser som till exempel grindar, personalliggare, olika nyckelfria produkter som används till dörrar vid rot-renovering och bodetablering samt passager via grindar. Alla dessa produkter är kompatibla med ID06-system och ger därför ett enkelt och effektivt arbetssätt. Entrals produkter har använts under flera år och är välbeprövade. För att tillgodose marknaden och kunna utveckla produkterna tar man kontinuerligt in information från alla sina kunder och användare.Varför är marknaden i behov av era produkter?


      – Vi hjälper företagen att spara tid och tid är pengar, då vi har en produkt som är driftsäker och enkel att montera. Vi kan erbjuda det mesta för en säker byggarbetsplats för både små och stora företag. Våra produkter gör att byggföretagen slipper hantera nycklar och ger därmed en säkerhet för de boende i lägenheterna vid till exempel rotrenovering, då de inte behöver byta ut sina nycklar och vet att hantverkarna aldrig har tillträde till lägenheten på kvällar eller helger.


      – Allt för att säkerställa att inga obehöriga befinner sig på byggarbetsplatsen.


Ni arbetar även med bostadsanpassade dörrlösningar för personer med funktionsnedsättning, berätta mer!


      – Ja, vi hjälper landsting och kommuner med lösningar för brukare som har svårigheter att öppna dörrar. Om de exempelvis är rullstolsburna och behöver automatisk dörröppning eller vill låsa upp dörren vid besök kan de göra detta med hjälp av en fjärrkontroll. Det underlättar även för hemtjänst som kan öppna dörren med sin telefon. 


Entral är på stark tillväxt och marknadsför sig nu med en ny tuff grafisk profil och ser fram emot fler nyckelfria branscher.

2020-06-04