Dela artikel

Nytta och nöje för både hund och ägare

Vill du få hjälp med att träna din hund eller bara ha roligt och förbättra banden mellan hund och ägare kan Hundtränarna Idnert & Casteberg hjälpa dig en bra bit på vägen.

För två år sedan bestämde sig Therese Casteberg och Annethe Idnert för att slå sig ihop och bilda Hundtränarna Idnert & Casteberg. Tillsammans arrangerar duon en hel uppsjö kurser inom hundträning.
   Trots att Therese och Annethe jobbat blott två år ihop har de båda mångårig erfarenhet av hundträning bakom sig och vet vad som krävs för att skapa en glad, lydig hund.
   – Viktigt för oss är att hundarna får aktivering och att vanliga hundägare får veta mer om vad det är för typ av hund de har i kopplet, säger Annethe.

Förutom att arrangera vanliga valp- och lydnadskurser sysslar Hundtränarna Idnert & Casteberg även med specialkurser som rallylydnad (där hunden och ägaren gör uppgifter utmed en utstakad bana), K9 Nose Work (där hunden söker dofter i olika miljöer), kantarellsök, balansträning (där hundarna får balansera på bollar i olika storlek) och trickkurser.
   Och det finns flera anledningar till varför hundägare ska söka sig till just Hundtränarna Idnert & Casteberg.
   – Vi är alltid två instruktörer och max åtta stycken deltagare per kurs. Det betyder att vi har tid att hjälpa alla och svara på frågor. Vi är heller inte beroende av vädret eftersom vi är inomhus i vår störningsfria träningshall, säger Therese Casteberg.
   – Vi vill att det ska vara litet och personligt.

2014-10-31