EffektivFo¨rmo¨genhetsfo¨rvaltning

Oberoende förvaltning sätter dig i fokus

Att placera kapital i fonder eller aktier, kräver både tid och kunskap. En del försöker själv, andra vänder sig till bankerna. Om du vill vara säker på att pengarna förvaltas på ett sätt som passar just dig, behöver du vända dig till en oberoende investeringsrådgivare. Effektiv Förmögenhetsförvaltning var först i Sverige med att bli certifierade av CEFEX, vilket betyder att du som kund kan räkna med att det är ditt intresse som är i fokus.

Effektiv Fondförvaltning är ett anknutet anbud till norska bolaget Connectum Capital Management AS, och drivs av Vd Henrik Tell, som även är delägare i Connectum.

   – Jag har en lång erfarenhet från finansbranschen, men trivdes inte i ett format där företaget själv ägde produkter. Jag klev av, letade efter olika bolag på marknaden som arbetade på det sätt som jag ville och fann Connentum. Med Effektiv Fondförvaltning täcker jag den svenska marknaden och tar fram lösningar som passar svenska placerare, berättar Henrik.

   Effektiv Fondförvaltning är helt oberoende. De arbetar främst med fonder och har inga provisioner, kickbacks eller egna produkter som de vill sälja. Utifrån en vetenskaplig ansats tittar de på vad kapitalmarknadens forskare säger om vad som har fungerat tidigare och vad som fungerar i verkligheten. De tänker alltid långsiktigt och med riskspridning.

   – Utifrån vetenskap har vi en långsiktig idé om vilka typer av tillgångar som vi anser fungerar bäst, för att sen välja ut fonder som på bästa sätt och till en låg kostnad representerar dessa tillgångsslag. Vi sätter målvikter för allt och ser till att portföljen över tid följer dessa och behåller balansen oavsett upp- och nergångar. Vi agerar alltid utifrån kundens intressen och tar fram den bästa lösningen given kundens situation. Vi köper och säljer inget utan kundens medgivande, är transparenta, utan en dold agenda och vi motiverar allt vi vill göra. Om man lämnar ut sin förvaltning, så anser vi att man ska kunna känna sig trygg och förstå vad som händer i portföljen och varför.


Kunderna är privatpersoner, företagare, stiftelser och institutioner, med den gemensamma nämnaren att man vill att pengarna förvaltas långsiktigt, på en global marknad med mycket stor riskspridning och baserat på akademisk forskning.

  – I första steget går vi igenom och upprättar en plan för kunden, som tydliggör hur vi ska förvalta pengarna baserat på vetenskaplig forskning, kundens tankar om risk, förutsättningar och mål. Planen ligger sedan till grund för en löpande rådgivningen. Genom att ha en återkommande och tydlig kommunikation, lär vi känna våra kunder och kan hjälpa dem vidare till andra oberoende experter i frågor som rör till exempel skatt eller pension.

   Många av kunderna, förklarar Henrik vidare, har en internationell plattform eller en mobil tillvaro i världen. Man kanske är gift över gränserna, har bott utomlands under några år och ska flytta hem, eller bor i ett land men jobbar och får inkomst från ett annat.

   – Vi jobbar över gränserna och har en stor kunskap i lämpliga strategier utifrån situationen, särskilt för länderna Sverige, Norge och Storbritannien. Rätt förvaltning utifrån internationella situationer är komplext, och kräver en insyn och förståelse för andra länders regelverk. Här är det få som upplever att de får ett tillräckligt stöd av bankerna. Det finns definitivt ett antal fällor som man lätt kan hamna i, och med rätt rådgivning undviker man dem, avslutar Henrik.

Läs mer...

2021-01-05

Webbplats
Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
  • EFFEKTIV FÖRMÖGENHETSFÖRVALTNING SVERIGE AB
  • Tel: 08-20 66 55
  • Adress: Forumvägen 14, 131 53 Nacka
EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine