EM_Enkla-byran_2

Okomplicerat hos Enkla Byrån

Det ska vara enkelt att anlita en redovisningsbyrå, som tar hand om bokföringen och andra tjänster som företag är i behov av. Det är i alla fall just vad Enkla Byrån i Habo vill förmedla till sina kunder.

Enkla Byrån AB drivs av mor och dotter, Monica Karlsson och Josefine Lundqvist. De startade företaget under sommaren 2020 och trots att det inte ens gått ett år sedan starten har de redan ett 30-tal kunder som de sköter den löpande bokföringen åt. 


– Det går framåt hela tiden, vilket såklart är jätteroligt. Vi har sedan 1 februari kontor i Mullsjö. Kunderna som vi fått har mestadels kommit via kontakter och det sprider sig hela tiden, menar Monica.


Monica som har en lång erfarenhet och jobbat med redovisning i över 25 år som anställd på olika företag, har i många år haft tankarna på att starta eget. 


– Jag var på väg att starta redan i början av 2000-talet men fick då ett bra jobberbjudande istället så det blev inte av, men nu var tillfället rätt. 
Auktoriserad redovisningsbyrå

I och med Monicas långa erfarenhet kan hon också fungera som rådgivare till dem som vill sköta den löpande bokföringen helt själv.


– I och med digitaliseringen har det förändrats mycket i sättet man arbetar och jag är bra på att hjälpa personer som har småföretag och som inte riktigt förstår hur det hänger ihop. Det viktigaste är att man förstår sin verksamhet själv och sedan tar hjälp med det man själv inte har tid med, säger Monica.  


Josefine som jobbat som hotellreceptionist under 15 år har alltid haft ett stort intresse av redovisning och läst olika kurser. Just nu utbildar hon sig till redovisningsekonom och jobbar med löpande bokföringen i olika småföretag.


När Josefine är klar med sin utbildning blir hon auktoriserad redovisningskonsult, vilket innebär att även byrån kan bli auktoriserad. 


– Jag har lång erfarenhet och vi jobbar ändå på samma sätt idag. En auktorisation skulle innebära att vi får en kvalitetsstämpel som visar att vi har god kompetens, säger Monica. 


En byrå för alla  

Många av deras kunder finns lokalt men de har även flera kunder i andra delar av landet. De jobbar främst med små aktiebolag och enskilda firmor för att de ska få ordning på sin bokföring eller andra tjänster som de behöver hjälp med. 


– Vi kan hjälpa till med allt som har med bolaget att göra, från start av företaget till bokslut, årsredovisning och deklaration, säger Monica. 


Monica har även hyrt ut sig som konsult, då hon bland annat tillbringat en till två dagar i veckan på en koncern i Habo. 


Enkla Byrån jobbar digitalt men alla kunder kan lämna in sina papper i fysisk form, då allt scannas in när det kommer till byrån. 


– Även om våra kunder inte är digitala så gör vi dem digitala, vi jobbar i de vanligaste programmen som Fortnox och Visma. Vi har flera kunder som inte är bekväma med att jobba digitalt eller via en app i telefonen, vi kan ändå hjälpa dem, vilket gör att alla kan vända sig till oss, säger Josefine. 


Enkla Byrån kan även sköta lönehantering åt dem som inte vill eller har tid göra det själva, något som Monica lång erfarenhet av. 


För Monica och Josefine är den personliga kontakten viktig och att alltid kommunicera med kunderna på ett bra och tydligt sätt.


– Vi anpassar oss helt efter kunden. Vår grundidé är att vi vill hjälpa alla och att alla kunder ska känna att det är enkelt att anlita oss, avslutar Josefine. 

Läs mer...

2021-02-25

EM_ABP entreprenad_02

Markentreprenör med sinne för detaljer

Artikel Att anlägga en trädgård, göra en garageuppfart eller allmänt snygga till sin tomt gör inte bara sitt till för trivseln, det höjer många gånger också värdet på en fastighet. – I de flesta fall får man...
EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
  • ENKLA BYRÅN AB
  • Tel: 0707 11 60 20
  • Besöksadress: Bjurbäcksvägen 1, 565 91 Mullsjö
    Postadress: Julared Villan, 566 91 Habo
EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine