144115-storaRorHamncafe

Öländsk matglädje med smak av det lokala

Krögaren Anders Lindgren har ägnat sig åt mat sedan 1972 och ser sig som lyckligt lottad att ha sin hobby som yrke. På egna Stora Rör Hamncafé och Restaurang samt den öländska delikatesshandeln Josef Anderson som öppnar i sommar är det lokala råvaror och matlagning från grunden som gäller.

Anders Lindgren är nöjd med att ha förverkligat linjen med närproducerat på Stora Rör Hamncafé och Restaurang. Här kommer de flesta av råvarorna från Öland, bland annat kött från Runstens Gård. Och faktum är att många gäster väljer att äta här varje dag under sommaren. Men Stora Rör Hamncafé och Restaurang bjuder inte bara på utsökt mat som lagats med kärlek på bra och närproducerade råvaror, här blir även gästerna serverade en utsökt utsikt över Kalmarsund till maten.
– Vi har bland annat lamm, lammkorv, kyckling och bruna bönor från ön. Och om det är några lokala odlare som har något annat trevligt under sommaren köper vi det, även om de inte har tillräckligt för en restaurang.


Här råder matglädje. Menyn varieras så långt det är möjligt och man har alltid en dagens lunch, kött, fisk och dessert. Några säkra kort är exempelvis hamburgare gjorda på lokalt och hängmörat nötkött och pizzor fyllda med öländska läckerheter som Runstenssalami och getost från Hagelstad.
Men den största nyheten för i år drar igång under årets midsommarvecka.
– Då öppnar vi dörrarna till en noggrant renoverad lanthandel som grundades redan 1905 av den drivna affärsmannen Josef Anderson, säger Anders Lindgren exalterat.


Den uppfräschade delikatessbutiken, som kort och gott heter Josef Anderson, har delar av originalinredningen kvar och kommer dels att erbjuda öländska delikatesser och dels fungera som en tidsresa och museum för alla besökare.
– En av delägarna är släkt i rakt nedstigande led med Josef Anderson, och han kommer att stå och ta emot gästerna och har en massa att berätta om affären under sommaren.

2014-06-16
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies