Dela artikel

Problemlösande maskinleverantörer

Olofssons i Syd AB har i över 30 år levererat entreprenadmaskiner och trailers till bland annat byggnadsentreprenörer, jord- och skogsbruk och åkerier.

Olofsson i Syd har på bara några år ökat sin omsättning på ett uppseendeväckande sätt. Företaget är i kraftig expansionsfas och satsar nu stort på nya marknader.


– Vi har fördubblat vår personalstyrka, säger delägaren Jonas Bengtsson.


Företaget har sin bas i blekingska Asarum men kundkretsen finns över hela landet. 


– Vi skickar reservdelar från Kiruna i norr till Ystad i söder och har en person som arbetar heltid endast med detta, säger Jonas. 


Utöver försäljning och uthyrning av nya och begagnade maskiner samt reservdelar erbjuder man även reparationer och service. 


En av företagets mest utmärkande styrkor är skräddarsydda lösningar. Johan förklarar att deras arbete går ut på att lösa de problem och tillfredsställa de behov deras uppdragsgivare har. Om så är nödvändigt designar man helt unika koncept tillsammans med kund och leverantör. 


– Vi fungerar som spindeln i nätet och för att lyckas måste vi vara mycket lyhörda. Något man med tanke på den höga tillväxttakten uppenbarligen lyckas med, säger Jonas. 


Företagets produktutbud är imponerande med teleskoplastare som lite av en specialitet.


– Vi samarbetar endast med premiumleverantörer och kan med gott samvete lova att de maskiner vi säljer håller marknadens bästa kvalitet, säger Jonas stolt. 


Under året har man påbörjat en satsning riktad mot kommuner och fastighetsbolag.


– Vi har en mängd nya maskiner för bland annat snöröjning och parkskötsel, berättar Jonas.  


2018-02-19