Dela artikel

Optikern som kommer till dig

Har du av någon anledning svårt att ta dig till optikern? Inga problem. Ambulerande optikern Synia, som finns på Strömmentorget i Gnesta, kommer till dig enligt parollen att ”alla har rätt att se bra och att se bra ut”. Synia ordnar både linser och glasögon som gör att varje kund får den knivskarpa syn den förtjänar.


Äldreboenden och hem för autister är de vanligaste kunderna som Synias Charlotte Sunvisson åker ut till.

– De har nappat väldigt bra på det här. Men även för andra företag kan det vara mycket bra om jag kan komma ut på plats så att de anställda inte behöver gå ifrån arbetet för att uppsöka optiker, säger Charlotte Sunvisson.
Hon kan undersöka upp till tolv anställda under en arbetsdag på plats på företaget. Det är givetvis en ganska ordentlig tidsskillnad på att ha en optiker på plats än att den anställda ska ta sig ner till en optiker på stan, undersökas och ta sig tillbaka till arbetsplatsen. Dessutom är det faktum att Charlotte får se arbetsplatsen ett plus, behoven av glasögon kan nämligen skilja sig beroende på hur arbetsplatsen och exempelvis avstånd till datorskärmen ser ut. Charlotte är legitimerad kontaktlinsoptiker sedan 20 år och har tidigare arbetat som anställd hos flera av de stora optikerkedjorna. Hennes egna Synia har med sin flexibilitet blivit ett framgångskoncept över hela Mälardalen. Charlotte är känd för att vara tillgänglig när kunden har tid. Något som inkluderar helgar, kvällar och tidiga morgnar om så krävs.

2013-04-08