Örebro Ölcafé drivs av kökschefen Janne Larsson och restaurangchefen Caroline Orrvik – en duo som kompletterar varandra perfekt.
– Janne är en mästare på smaker och jag hittar hela tiden på nya grejer som vi kan göra, säger Caroline engagerat.
Ett ölcafé måste naturligtvis ha ett rikt sortiment av den älskade maltdrycken och här provas nya sorter varje vecka. Här finns ett levande sortiment som ständigt byts ut, alltid med nio ölsorter på fat och minst 80 på flaska.
– Vissa sorter håller tillräckligt hög kvalitet för att ta plats i det mer fasta sortimentet, men oftast vill jag ha in något nytt när ett fat tar slut, förklarar Caroline som hela tiden letar efter nya spännande bryggerier – gärna lokala.
Till exempel samarbetar man mycket med Närke Kulturbryggeri som har tagit fram en egen folköl med massvis av smak endast åt ölcaféet. Folkölen är bland annat ett populärt dryckesalternativ till de välbesökta luncherna som folk från hela stan kommer för att avnjuta. På menyn finns bland annat dagens husman, veckans fångst, veckans vegetariska och dagens soppa.
Caroline har en till synes oändlig påhittighet och drivs av en sällan skådad kreativitet.
– Det är viktigt både för oss och för våra gäster att vi inte stagnerar, det får inte bli slentrian, säger hon och understryker hur hon och Janne måste kunna stå för allt de gör och att det ska kännas äkta.
Ett rikt utbud av fantasifulla temakvällar och arrangemang vittnar om viljan att ständigt utvecklas och överraska.
– På tisdagar serverar vi en trerättersmeny för 199 kr där alla rätter följer ett visst tema. Det är väldigt populärt och alltid fullt. Till exempel har vi haft temat ”We Love Cheese” då samtliga rätter hade ost som huvudråvara.
Krogens väggar pryds ofta av fotoutställningar. Caroline upplåter med glädje plats för att främst lokala fotografer ska få möjlighet att nå ut med sin bildkonst.
Lördagseftermiddagarnas öl- och matquiz, där man tävlar genom att para ihop öl och mat till frågesport ledd av representanter från Närke Kulturbryggeri, har precis som övriga arrangemang varit oerhört uppskattat.
Till jul rekommenderas ölcaféets alternativa julbord med rätter som julkryddad hamburgare och ölcaféets glöggsill.
– Efter det vet man aldrig vad som händer, säger Caroline pillemariskt.