Dela artikel

Personligt italienskt med härlig uteservering

Hos nyöppnade P.U.B (Personlig Unik Bar) i centrala Gävle lagas all mat från grunden. Gästerna lockas främst av den fräscha italienska menyn och den stora uteserveringen med plats för upp till 150 personer. Målet är att P.U.B ska vara en naturlig mötesplats där man äter gott, tar en smarrig drink i baren eller laddar inför nattens klubbliv.

Ägarna bakom P.U.B, Mattias Pettersson, Andreas Lundin och Fredrik Vendin, vill att deras gäster ska känna sig som hemma och det finns även en väl tilltagen cocktailbar. Premiären gick av stapeln så sent som den 17 april i år och det har mer eller mindre varit fullbokat sedan dess.
   – Vi har fått en otroligt fin respons. Det har varit mycket att göra men det känns otroligt bra att vi äntligen är igång, säger Mattias Pettersson.

Menyn är inspirerande och italiensk rakt igenom med mycket mozzarella, tomat och olivolja.
   – Vi försöker locka med bland annat en läcker kalvschnitzel, fortsätter Andreas, som har många års vana från kök och restaurang.

Det är viktigt att ha en passion för mat och det råder ingen tvekan om att detta kreativa gäng har lyckats. Restaurangen ligger centralt beläget på Södermalmstorg i Gävle och det väntas bli en fullspäckad sommar med cocktails, italiensk mat och soliga utekvällar på terrassen med goda vänner. Gävleborna kommer inte att bli besvikna försäkrar ägartrion.
   – Det kommer bli ett lyft för alla nya gäster och vi brinner för detta, säger Andreas som är ansvarig för restaurangen tillsammans med Mattias.

Båda är dessutom utbildade bartenders och vet vikten av att kunna servera en läcker drink i baren. Ett bra barhäng ska gå hand i hand med skön stil. Under sommarhalvåret planeras även trubadurer, gästartister och andra överraskningar. Det är meningen att P.U.B ska vara en naturlig mötesplats att ses på innan nattlivet går igång, men målet är också att få folk att stanna kvar efter en god middag och njuta av en välsmakande drink i baren.

2015-06-08