EM-lidapin_03EM-lidapin_02EM-lidapin_01

Piercing och fransförlängning i lyckad kombination

Populära Sassy Lashes AB, som bland annat utför fransförlängning och håller utbildningar inom området har nu utökat med verksamheten LIDA PIN, som är en piercingstudio i en trivsam salongsmiljö.
– Vi vill att piercing ska vara en del av skönhetsbranschen och vi hoppas att vi kan lämna avtryck i branschen, säger Jack Aylward.

I trivsamma och välkomnande lokaler erbjuder Sassy Lashes permanent makeup, fransförlängning, lashlift och utbildning inom området. Här finns nu också LIDA PIN som är en piercingstudio utöver det vanliga. 


Sassy Lashes startade i september 2012 som enskild firma och blev snabbt en populär aktör. De var då först i Uppsala med att hålla utbildningar inom fransförlängning.


– Vi lät eleverna hyra in sig i lokalen efter utbildningen och samtidigt började vi även att anställa, säger Moi som är ägare och grundare till salongen.


Efter tre år omvandlade de företaget till aktiebolag och öppnade även ytterligare en salong på Kungsgatan. När sex år gått ville de förändra verksamheten och minskade antalet anställda. Istället blev Mois man Jack en del av verksamheten och nyligen utökade de den med företaget LIDA PIN, som blev omåttligt populärt redan från första dagen. 


– Vi hade öppet hus i två dagar i samband med öppningen och det var helt fullbokat, säger Jack. Utbildningar inom fransförlängning

På salongen erbjuder Sassy Lashes fransförlängning inom singel- och volymfransar. Här erbjuder de också lashlift, då man endast utför behandling på de egna fransarna som böjs upp.  


På salongen utför de också permanent makeup, något som med tiden blivit allt populärare bland yngre människor. 


– Förr i tiden var det mer för de äldre, för dem som hade svårt att se eller de som inte hade bryn eller fransar. Idag har det blivit väldigt populärt i yngre åldrar, då tekniken gått framåt och ger både ett hållbarare och mer naturligt resultat, säger Moi. 


Utbildningarna inom fransförlängning har ända sedan starten varit populära och de har utbildat otroligt många deltagare genom åren. Moi berättar att det idag har tillkommit många utbildare på området och som är billiga men Sassy Lashes håller hårt på att leverera utbildningar med kvalitet. 


– Vår utbildning håller hög standard och vi utbildar både mer intensivt och under fler dagar än många andra. Trots att vi tar mer betalt så är det många som väljer oss, då vi har ett väldigt gott rykte, menar Moi. 
”Det känns som att vi har valt helt rätt koncept och utformning”
Piercing i salongsmiljö 

Jack och Jörgen som driver nystartade LIDA PIN har lång erfarenhet av branschen, då de tidigare jobbade som anställda på en piercingstudio. Deras koncept skiljer sig från andra, då de skapat en helt annan miljö än vad man är van att möta när man kliver in i en piercingstudio.  – De flesta studios har en ganska mörk stil och eftersom våra kunder är mestadels tjejer som piercar sig ville vi komma ifrån det. Här har vi istället inrett med rosa väggar och vill att det ska ge känsla av att man får en skönhetsbehandling. Vi har skapat en helt ny typ av piercingstudio och jag tror även att andra kommer ta efter det här konceptet, säger Jack.


LIDA PIN säljer också kvalitativa piercingsmycken, som är båda fina och eleganta. 


– Vi har riktat oss till dem som vill ha lite dyrare och finare smycken och många kommer hit för att fylla på sina fransar samtidigt som de gör en piercing eller köper smycken, säger Moi. 


Eftersom de två verksamheterna är så populära och kompletterar varandra så bra, finns tanken på att växa i framtiden. 


– I framtiden vore det kul att eventuellt öppna fler filialer. På de recensioner vi får ser vi att kunderna uppskattar bemötandet och våra lokaler så det känns som att vi har valt helt rätt koncept och utformning för detta, avslutar Moi.

Läs mer...

2021-04-13

EM_Mjd Renovera04

Specialister på totalrenoveringar

Artikel Med stor kunskap och med kunden i fokus utför Renovera Byggservice i Uppsala renoveringsuppdrag åt försäkringsbolag och privatpersoner. Här utför de varje uppdrag med stor noggrannhet och kvalitet.
Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
  • Sassy Lashes
  • Tel: 0704-08 69 62
  • Adress: Sysslomansgatan 8, 753 11 Uppsala
  • LIDA PIN
  • Tel: 0707-46 22 77
  • Adress: Sysslomansgatan 8, 753 11 Uppsala
  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom Skincity

  Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

  EM_marcus-aujalay_02

  Markus Aujalay

  Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

  EM_peter-svensson_05

  Fotar världens kändisar

  Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine