204035_01204035_02204035_03204035_05

Plåtslagare med genuin känsla för hantverket

Med lång erfarenhet och med ett genuint intresse för hantverket utför Bränninge Plåt AB olika slags plåtjobb till sina kunder, alltifrån takläggning på en villa till att uppföra lister i ett kontorslandskap.

Markus Nilsson som äger och driver Bränninge Plåt AB har lång erfarenhet och besitter stor kunskap inom yrket. Med en morfar som var plåtslagare väcktes en nyfikenhet för yrket redan i högstadiet. I årskurs åtta tog därför Markus en praktikplats på ett plåtslageri i Jönköping.
 – Jag trivdes direkt och fastnade för yrket. Jag har genom åren suttit och bläddrat mycket i morfars tekniska handböcker från 40- och 50-talet, säger Markus.
I gymnasiet gick Markus byggnadsprogrammet i Jönköping och efter studenten 2007, började han direkt som plåtslagarlärling. Efter lärlingstiden jobbade han som anställd plåtslagare tills han köpte in sig i ett plåtslageri i Habo tillsammans med en kollega 2017. De drev företaget fram till 2019, då de delade på sig och Markus startade Bränninge Plåt.Bränninge Plåt utför jobb inom i stort sett allt som rör byggnadsplåt, både in- och utvändigt av ett hus eller en fastighet. Deras kunder består av både företag och privatpersoner.
 – Vi ägnar oss åt alla former av plåtdetaljer inom tunnplåtsslageri.
Bland tjänsterna finns förstås att lägga plåttak, något som Markus förklarar har många fördelar.
 – Fördelen med plåt är att det inte väger så mycket och därför passar det bra för konstruktioner som inte klarar så mycket tyngd. Plåttak är ju också ett lite exklusivare tak än andra, då det är en lite dyrare investering men har en längre livslängd än många andra takmaterial. Livslängden på ett plåttak ligger runt 50 år, förklarar Markus.


I dag har Markus en anställd men i framtidsplanerna finns att expandera och anställa några fler.
Till största del jobbar de i Habo kommun, där företaget har sin bas men ibland åker de också ut till mer långväga kunder.
 – Vi följer snickarna dit de åker och vi har varit i hela södra Sverige och jobbat. Ibland åker vi längre än så. Ena veckan kan man vara i skärgården i Västervik och nästa vecka i skogen i Mora, vilket är lite häftigt.


Markus brinner verkligen för sitt yrke som plåtslagare, både för hantverket och för arbetsmiljön.
 – Man får se mycket och är uteslutande utomhus, vilket gör att man kan ta vara på alla dagar som det är soligt och fint. Det är delvis där kärleken till jobbet ligger, att man ofta får stå och jobba under bar himmel.
Markus förklarar att han verkligen trivs med att driva eget och framförallt i Habo kommun.
 – Här stöttar företagarna varandra. När jag behöver en snickare för ett jobb anlitar jag någon av de lokala och de gör likadant.
Att Markus har haft många nöjda kunder råder det inga tvivel om, då Markus har haft en trogen kundkrets som anlitat honom.
 – Oavsett om jag varit anställd eller drivit eget, har kunderna följt mig. Det är kunder som jag haft ända sedan lärlingstiden, vilket såklart känns väldigt kul. Jag får ofta höra att jag ger bra service och kommer med bra lösningar, vilket också ger goda resultat, avslutar Markus.

Läs mer...

2020-10-06

EM_ CG Ekonomi AB_01

Personlig och engagerad redovisningsbyrå

Artikel CG Ekonomi AB i Åkersberga förser små och medelstora företag med ett brett spann av tjänster samtidigt som de också fungerar som ett bollplank. Här finns ett stort, varmt och personligt engagemang för...
EM_Elkompaniet_01

Erfaren elfirma på frammarsch

Artikel Med stor kunskap och lång erfarenhet utför Elkompaniet olika slags installationer med hög kundservice och smidighet. Hos dem finns det alltid en vilja att hjälpa kunderna till den bästa lösningen.
  • BRÄNNINGE PLÅT AB
  • Tel | 0727- 41 12 77
  • Snickaregatan 3, 566 33 Habo
  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  _webb_BI1

  Caia cosmetics

  Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine