EM_plym_11EM_plym_02EM_plym_07EM_plym_12EM_plym_03EM_plym_04

Hur påverkas arbetsplatsen av de snabba trender vi ser under och efter pandemin?

Plym Arkitektur och Design är designbyrån som skapar unika butiks- och kontorsmiljöer med fokus på behov och funktion. Med flera stora projekt i ryggen och kunder i många av världens hörn skapar de unika kontors- och butiksmiljöer.

Plym Arkitektur och Design verkar som designlänken mellan arkitekter och leverantörer.  Bakom företaget står ägaren Louise Eriksson Plym, en entreprenörssjäl och före detta elitbrottare som brinner för tydliga mål, funktion, arkitektur och estetik. Hon startade företaget 2015 och har idag fem anställda. 


Plym Arkitektur och Design jobbar med att identifiera och stärka företagens varumärke  när det gäller den fysiska miljön, både för butiker och för kontor. För butikerna är det viktigt att visa ett unikt och tydligt koncept, som förknippas med deras varumärke men det är också viktigt för kontorsmiljöerna.


– Det är av stor vikt att det avsätts en budget från början för de interna ytorna och att dessa ytor är anpassade till dagens trender med digitalisering och flexibilitet, menar Louise.


I och med pandemin har många fått ställa om och flyttat in kontoren i hemmen. Det har lett till att nya trender har formats och innebär en omställning som kommer att göra intryck även i framtiden. Louise menar att både under och efter pandemin kommer allt fler företag, som investerat både tid och pengar på de alla digitala hjälpmedel som krävs för att jobba hemma, fortsätta i samma spår. Därmed kommer fler företag att vilja flytta till eller dela av större kontor till mindre ytor men som är desto mer kreativa och effektiva. 
”Arbetsplatsen är primärt till för professionella och sociala möten och vi tycker att man ska passa på att ha ett tydligt koncept för sitt kontor när man ändå ska minska ytorna”
– Arbetsplatsen är primärt till för professionella och sociala möten och vi tycker att man ska passa på att ha ett tydligt koncept för sitt kontor när man ändå ska minska ytorna. Så att både kunder och medarbetare känner en stark röd tråd som hänger ihop med företagets varumärke. I och med digitaliseringens snabba frammarsch är detta något som blir ännu viktigare idag, när oförutsedd marknadsföring sker genom att till exempel medarbetare livesänder videos som sprids från de miljöer de jobbar i.Vida huvudkontor.


Specialiserade på IT-bolag

Plym arkitektur och Design har utfört uppdrag åt många stora och framgångsrika företag, både nationell och internationellt, som Ikea, Spotify, Smarteyes, Fortnox, Vida, Dairy Farm, Castellum och Svenssons i Lammhult. De anlitas inte sällan av större butikskedjor med olika inriktningar samt IT-bolag.


– Vi har blivit specialiserade på IT-bolagens kontorsdesign. De har speciella behov som är intressant för oss och som vi nu fått mycket erfarenhet av. 


Louise berättar att de idag ofta jobbar med många föränderliga miljöer, där man med enkla medel kan ställa om rummen och ytorna efter behov.


– Tidigare arbetade man ofta efter att det skulle finnas en kontorsplats och ett mötesrum. Idag finns det många fler nyanser eftersom kontoren är mer föränderliga och behöver flexibilitet, speciellt för snabbväxande företag som IT-bolag ofta är idag. 


– Framförallt jobbar man ofta med en ombytlig yta där kvadratmeterna är begränsade. Där man exempelvis inreder med stapelbara stolar, fällbord, tv-skärmar och whiteboard på hjul som enkelt kan tas fram och plockas undan. 


Konceptbutik för Svenssons i Lammhult.


Smarteyes concept store Stockholm.


När en ny kund vänder sig till företaget gör de alltid en noggrann analys, för att sätta sig in i kundens önskemål och behov. Här jobbar de alltid nära sina kunder och även hos dem. 


– Det är viktigt för oss att ta reda på kundens behov för att veta i vilken riktning vi ska gå. 


Vi har projektplaner och processer som vi följer väldigt noga och vi lägger upp hela projektet så vi och kunden är på det klara med allt innan vi börjar.
”Vi tycker om när världen krymper och öppnar upp alla gränser, så vi vill gärna ha projekt i fler länder”

Filial i Kina 

Idag har designbyrån funnits i fem år och om ytterligare fem hoppas Louise att de ska ha projekt i fler länder. 


– Vi tycker om när världen krymper och öppnar upp alla gränser, så vi vill gärna ha projekt i fler länder. Vi är uppe i nästan tio länder och jag tror att vi på fem år kan fördubbla det. En dröm vore också att öppna en filial i Kina, där jag bott under ett par år.


Louise och hennes anställda har under dessa år fått mycket fin respons från sina kunder.


– Vi får ofta höra att vi är rakt fram, noggranna och vi lämnar ingenting åt slumpen, då vår process täcker upp varje detalj, avslutar Louise.

Läs mer...

2021-05-03

Plym.com
EM_ABP entreprenad_02

Markentreprenör med sinne för detaljer

Artikel Att anlägga en trädgård, göra en garageuppfart eller allmänt snygga till sin tomt gör inte bara sitt till för trivseln, det höjer många gånger också värdet på en fastighet. – I de flesta fall får man...
EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
  • Plym Projekt AB

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine