EM_braive_01

Psykisk ohälsa ökar. Det gör inte antalet psykologer.

Han såg i sitt arbete ett behov av att göra psykologen mer lättillgänglig, resultatorienterad och skalbar. Hon, meriterad affärsutvecklare som tidigare varit en av de som sagt “jobba aldrig med en vän eller partner” tyckte att idén var alldeles för bra och viktig för att inte hoppa på. Idag driver det äkta paret Henrik Haaland Jahren och Hermine Bonde Jahren vårdbolaget Braive; med siktet inställt på att förändra världen.

Bristen på psykologer är ett individ- och samhällsproblem i en tid där psykisk ohälsa ökar. Psykologen och grundaren Henrik Haaland Jahren såg tidigt ett ökande gap mellan behovet av hjälp och samhällets förmåga att erbjuda behandling. Listan med väntande patienter växte utanför behandlingsrummet och den frustrerade känslan som kom av att vilja hjälpa fler än han hann med, gjorde att idén om Braive föddes. Idag samarbetar Braive med försäkringsbolag, företagshälsovård, skolor och primärvården för att få människor att ta hjälp i ett tidigt stadie och därmed må bättre.


–  Ofta söker personer som känner av mentala utmaningar som exempelvis stress, depression, ångest och sömnproblem hjälp sent, när de under en längre tid haft kroppsliga och mentala signaler som tytt på att något inte stått rätt till. Vi vill erbjuda en långsiktig behandlingsmetod med låg tröskel och som vidare ger kortare behandlingstider, minskade samhällskostnader och framför allt, högre livskvalitet för individen. Den traditionella vården behöver kompletteras och göra psykologen mer skalbar och effektiv så att fler får hjälp i tid. Därför behövs vi, säger Hermine Bonde Jahren, vd på vårdbolaget Braive.
Braive är mer än att prata med en psykolog. Med guidning och stöttning av legitimerade psykologer får användare gå ett internetbaserat KBT (kognitiv beteendeterapi) program där de får verktyg för att hantera sin situation på ett långsiktigt sätt. Individernas unika verktyg, för att exempelvis skapa effektiv återhämtning eller hantera och förändra sina tankar och ohjälpsamma mönster, samlas sedan på användarens konto. Detta gör att du som användare, närsomhelst och varsomhelst, under och efter din behandling har tillgång till en fullt utrustad “mental verktygslåda”; värdefullt för dig som på ett enkelt sätt kontinuerligt vill jobba med din mentala styrka. 


– Vi jobbar med evidensbaserade och långsiktiga metoder där våra användare måste vara beredda att lägga ner tid och energi för att må bättre. Det kan periodvis vara lite tufft att göra förändringar och jobba med sig själv. Men vi vet med säkerhet att det finns fantastiska resultat för våra användare att vänta om de gör sitt jobb. Många människor mår inte bra idag men vet inte hur de ska göra för att må bättre. Vi tycker att det är dags att man förstår att den mentala hälsan är lika viktig som den fysiska. Vill du må bättre, så träna din mentala hälsa i samma grad som du tränar din fysik, så kommer du få ut mer av livet, avslutar Hermine.


Läs mer...

2021-06-01

EM_ABP entreprenad_02

Markentreprenör med sinne för detaljer

Artikel Att anlägga en trädgård, göra en garageuppfart eller allmänt snygga till sin tomt gör inte bara sitt till för trivseln, det höjer många gånger också värdet på en fastighet. – I de flesta fall får man...
EM_Mjd Renovera04

Specialister på totalrenoveringar

Artikel Med stor kunskap och med kunden i fokus utför Renovera Byggservice i Uppsala renoveringsuppdrag åt försäkringsbolag och privatpersoner. Här utför de varje uppdrag med stor noggrannhet och kvalitet.
  • BRAIVE AB
_webb_BI1

CAIA Cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: CAIA Cosmetics.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Arkiv