155085 KG0
155085 KG
155085 KG1
155085 KG0
155085 KG
155085 KG1

Raserar sinnebilden av ekologiska bakverk

Det fanns någon mening med att konditorerna Karin Johansson och Helena Adebrink blev kollegor på Berns. I ett längre perspektiv kom detta möte, tillsammans med det faktum att detta är tjejer som inte nöjer sig, att leda till deras egna Konditori Genuin på Pipersgatan på Kungsholmen.

Medan andra tycker att de har gått i mål ser både Karin Johansson och Helena Adebrink nya utmaningar.
   – Man kan alltid göra mer. Vi nöjer oss aldrig och är inte sådana typer som ger vika för ett litet problem, säger Helena Adebrink och skrattar.


Det blir många skratt på Konditori Genuin, för det märks att kollegorna trivs väldigt bra tillsammans. Båda blev, som så många andra, medvetna om mat när de fått barn. Och när Saltå Kvarn skulle hyra ut sitt café 2009 slog de till och sedan dess har de varit igång.


På Konditori Genuin förser de nu gästerna med välgörande mat, bröd och bakverk som får smaklökarna att göra kullerbyttor av glädje. Allt på Konditori Genuin är gott – rakt igenom. Allt är ekologiskt och minsta lilla marsipanros görs från grunden. Färg, konserveringsmedel och konstgjorda aromer är skällsord.


Att driva ett konditori i det lilla formatet med fokus på hantverket och en genuin känsla är viktigt för konditorduon som vill kontrastera den stora matproduktion de var inblandade i på Saltå Kvarn Café.
   – Vi tycker att det är så roligt med klassiska konditorier eftersom de håller på att dö ut, säger Karin Johansson.


Sortimentet är lika klassiskt och här sparar man på varken smör eller socker. Sinnebilden av ekologiskt – en grå havregrynskaka – raseras totalt. Här finns ett brett register av kakor, praliner, tårtor, mackor och glass. Inget uppfattas som ekologiskt, men här kan gästerna lita på att ingredienserna är ekologiska till 100 procent.


Tricket bakom detta är tämligen enkelt – kritiskt tänkande och en dos envishet. Kryddat med Helena Adebrink och Karin Johanssons arbetsglädje och humor blir resultatet genuint gott.


2015-08-26
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies