EM_advokatfirman-wahlin-fredrikaEM_advokatfirman-wahlin_01EM_advokatfirman-wahlin_02

Rätt jurist är oumbärlig för affären

Det är lätt gjort att förknippa en anrik advokatbyrå som funnits ända sedan 1964, med att vara traditionell, omodern och med höga trösklar. Affärsjuridiska advokatfirman Wåhlin är allt annat än det.
– Dagens klienter förväntar sig en flexibel rådgivare som är transparent, tillgänglig och effektiv. Vi har skakat av oss den traditionella advokatrollen och finns där för klienten på riktigt, säger Fredrika Hörlin, advokat och delägare på Wåhlin.

Wåhlin drivs av andra generationen Wåhlin, Lars Wåhlin, tillsammans med drygt tio ytterligare delägare och nästan 40 medarbetare. Här är det högt i tak, en inkluderande miljö och erfarenhet som möter klienten.


– Peter Wåhlin skapade en gentlemannamässig kultur som Lars har förvaltat, där vi inte skruvar upp lönsamhetskraven så att arbetsförhållandena blir helt orimliga, eller har en armbågsmentalitet mellan de anställda och oss delägare. Vi är schyssta mot varandra och vi är schyssta med klienten. Vår kultur är vår ”Wåhlin-anda”, som vi är mycket måna om, säger Fredrika.


Wåhlin är en affärsjuridisk byrå med kontor i Helsingborg, Göteborg, Stockholm samt Malmö. Kompetens, erfarenhet och energi återfinns i variationen av unga och seniora jurister, med expertkunskap inom en rad olika branscher och tvistemål. Den huvudsakliga målgruppen är små och medelstora bolag, som är i behov av en extern bolagsjurist.– Förr vände sig företag till advokaten endast när det handlade om komplexa frågor. tvister eller problem. Idag fungerar vi i mycket högre grad som en proaktiv partner, ett perfekt bollplank som företagaren kontaktar i stora som små frågor, eller för affärsstrategiska råd.


Wåhlin ger löpande rådgivning direkt anpassat till kundens vardag, förklarar Fredrika vidare, som ligger nära affären och som leder företagandet framåt.


– Vi kan affärer och vår rådgivning är hands on. Den företagare som vant sig vid att rådgöra med oss, och förstår vilka fördelar det ger, går förmodligen aldrig tillbaka till att försöka sitta och googla sig fram till svar på egen hand.


Sverige har i mångt och mycket ett fritt företagsliv. Flexibiliteten är stor samtidigt som det finns underliggande regelverk som man kan hänvisa till. Historiskt har många företag således klarat sig utan en affärsjurist. Idag ser verkligheten annorlunda ut, säger Fredrika. 


– Vi har haft en tradition och syn på advokaten som någon som snarare stjälper istället för hjälper affären. Det här börjar ändras nu. Idag är världen mer komplex, globaliserad och internationell, vilket gör att företag behöver affärsjuridisk expertkunskap för att inte trampa snett. Det handlar om att tolka avtal, skapa korrekta juridiska avtal och få rådgivning i förhandlingsstrategier. Vi är duktiga på att snabbt hitta frågeställningen, strukturera och förekomma eventuella problem. Affärslivet är nästan helt fritt, och det finns till exempel otroligt mycket mer förhandlingsmöjligheter än vad företagare förstår, säger Fredrika och tillägger:


– Vi hjälper klienten till att göra medvetna beslut och förstå riskerna, men också möjligheterna. När klienten har förtroende för oss, kan vi hjälpa företagaren att ta rätt och beslut och göra företaget mer välmående. Företagaren kommer helt enkelt att göra bättre affärer, med oss som bolagsjurist vid sin sida, avslutar Fredrika. 

Läs mer...

2021-01-26

EM_MD Karlsson Byggnads _01

Byggtjänster med bredd

Artikel När man ska anlita hantverkare är det viktigt att känna att företaget är seriöst och att man får förtroende för den man anlitar. MD Karlsson Byggnads AB som minst sagt har en lång erfarenhet av branschen...
EM_hundarnas hus_03

Hunddagis i trygg miljö

Artikel På Hundarnas Hus får hundarna vistas i en lugn miljö, samtidigt som de tas om hand av personal med mycket kunskap. Här finns förutom hunddagiset även en butik med foder och tillbehör, hundtrimning och...
  • ADVOKATFIRMAN WÅHLIN AB
  • Tel: vxl: 010-12 90 000
  • Adress:

   Östra Hamngatan 5, 411 10 Göteborg
   Engelbrektsgatan 7, 114 32, Stockholm
   Östergatan 21, 211 25 Malmö
   Badhusgatan 4, 252 21 Helsingborg
  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  EM_georg-wikman_01

  Mannen bakom Kan Jang

  Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine