Dela artikel

Revolutionerande viktminskning

Alla vet att det är bra kost och motion som gäller för att gå ner i vikt och hålla formen. Ändå är det ofta svårt att omsätta dessa kunskaper i praktiken. På Xtravaganza förstår man värdet av mental träning för att hjälpa personer att nå och behålla sina viktmål. ”Vi har en holistisk syn på hälsa som integrerar både rörelse och tanke”, säger Lina Vestman på Xtravaganza.

Det finns nog ingen diet som inte fungerar så länge man följer den. Svårigheten är att hitta en vettig livsstil när dieten går mot sitt slut. Det menar Lina Vestman som är näringsfysiolog och arbetar på Xtravaganza i Stockholm. Xtravaganza är ett smart viktminskningsprogram som är enkelt att följa för den som vill ha en hälsosammare livsstil. Det handlar inte om någon quick fix, utan om att nå hållbara resultat.
   – Vi arbetar med helheten och ser kropp och sinne som ett system. Hur jag mår i kroppen påverkar min mentala hälsa och tvärtom, säger Lina Vestman.
Därför har Xtravaganza integrerat fyra olika områden i sitt program. Det handlar dels om rörelseglädje, att hitta den träning som passar en själv, men också om bra kost, mental träning och mental näring som glädje och njutning.
   Alla känner till att bra mat och träning krävs för att gå ner i vikt, men det är få som klarar av att handla utifrån den kunskapen. Tanken måste vara med för att lyckas långsiktigt, menar Lina.

Det krävs med andra ord systematisk träning för att förändra sina vanor och beteenden, och här kan Xtravaganza vara ett bra stöd. Som kund kan man själv välja mellan olika program beroende på hur mycket man vill gå ner och hur snabbt det ska gå.
   – Dina hinder sitter till 99 procent i huvudet. Vi kan vara ett stöd i processen att bryta ett tankemönster. Det tar två till tre år att förändra sin livsstil, och många glömmer bort att det är ett långsiktigt tänk. Men genom att ta hjälp och sätta delmål är det fullt möjligt att lyckas

2014-01-07