254011 Craft Pizza_04
3-5 min lästid

Romersk pizza – Craft Pizzeria tar Rom till Stockholm

"No risk, no story." För Tariq Rahmany och Ali Ghaznawi blev mottot verklighet när de startade upp Craft Pizzeria i Årsta. På kort tid har deras satsning på äkta romersk pizza vuxit från en liten lokal i Årsta till tre populära pizzerior i Stockholm – alltid med fokus på kvalitet, äkta råvaror och gästernas upplevelse.

Tariq och Ali lärde känna varandra i Italien. Ali hade redan över ett decennium bakom sig i Roms pizzakök, där han länge slipade sitt hantverk på den klassiska traditionella romerska pizzan. När de båda flyttade till Sverige såg de en stor lucka på marknaden. Napolitansk och svensk pizza fanns i överflöd, men romersk pizza i Stockholm lyste med sin frånvaro.

“Vi visste att vi kunde erbjuda något annorlunda”, berättar Ali. “En stor del av hemligheten ligger i degen, som ska vara lätt, fluffig och samtidigt riktigt krispig. Det kräver erfarenhet och känsla för ugnen, jästider och rätt råvaror, inte bara rutin.”


Romersk pizza i Stockholm med råvaror från Italien
Hos Craft STHLM är menyn medvetet lite mindre. Mellan åtta och tolv pizzor gör det enkelt för gästerna att välja, samtidigt som kvaliteten hålls på topp. Här finns klassiker som Marinara, markerad som vegansk för att underlätta för svenska gäster, och den omtalade Potatispizzan med enbart potatis, olivolja och salt. När den tillfälligt togs bort protesterade stamkunderna så högljutt att den snabbt fick göra en comeback.

“Råvarorna är italienska och kompromisser finns inte. För oss är kvalitet viktigare än pengar”, betonar Tariq. “Vi vill att varje pizza ska kännas som en egen skapelse.”


Så blev Craft Pizzeria snabbt populära i Årsta
Resan började hösten 2022 i Årsta, där den första pizzerian öppnade. Nervositeten var stor, men glädjen ännu större när recensionerna på sociala medier snabbt fylldes med beröm. Sedan dess har expansionen fortsatt.


I början av 2024 öppnade en andra restaurang i Gustavsberg, i en lokal med över 200 platser vid hamnen. Här är omsättningen högre än i Årsta och gästerna strömmar till för att njuta av utsikten tillsammans med sin pizza. Mot slutet av 2024 slog Craft STHLM även upp dörrarna i centrala Stockholm. Varje restaurang har sin egen karaktär, för visionen är inte en till franchisekedja, utan att skapa levande mötesplatser med unika stilar.

På kort tid har Craft STHLM blivit en av de mest populära pizzeriorna i Stockholm. Hit söker sig både stamkunder och nya besökare som vill äta riktig romersk pizza.


Kärleken till maten och hantverket

Tariq och Ali återkommer ofta till ordet kärlek. De vill att varje gäst ska lämna restaurangen med ett leende. 

“Självklart är det ett företag som ska drivas framåt, men för oss är det viktigaste kärleken till maten och till gästerna”, förklarar Ali vidare. “Har man en dröm måste man först och främst tro på sig själv. Det är det viktigaste, sen följer resten som en svans.”

Det är just den passionen som byggt en trogen kundkrets. Många återkommer vecka efter vecka, andra tar med vänner för att dela upplevelsen. Tariqs och Alis mod har tagit dem långt på kort tid, och de ser med optimism på framtiden.

“Vi började med ingenting. Men vi trodde på oss själva och visste att vi kunde leverera en annorlunda smakupplevelse för Stockholms pizzaälskare.”


2025-09-10
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Cookies

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.