Dela artikel

Rör och lite till

Precis som namnet antyder arbetar Gästrike Rör med installationer som handlar om just rör och allt därtill. Men det är inte allt. Utan det är främst företagets stora bredd som gör att kunderna kommer från vitt skilda håll.

Gästrike Rör står på flera ben. Förutom rörområdet är en annan stor del fastighetsskötsel. Genom att ha fasta kunder inom såväl banker, butiker och andra fastigheter, kan de erbjuda många tjänster i området.
– Vi sköter saker som gräsklippning, snöröjning och saltning, och kan även byta en takpanna där det behövs. Till det har vi en timanställd person som utför det kunderna önskar, berättar Kjell Eriksson, delägare i Gästrike Rör AB i Järbo utanför Sandviken.

Bredden behövs för att stå ut i mängden av alla företag i branschen. De flesta kunderna väljer hantverkare geografiskt då det är smidigt att anlita någon på den egna orten. Ofta har de då även hört talas om företaget och vet vad de får.
– Det är viktigt att alla kunder är nöjda. Vi utgår alltid från kundens egna önskemål och ger därefter förslag på lösningar som passar. I de fall de redan vet exakt hur de vill ha det försöker vi på bästa sätt komma med råd för att slippa skriva friskrivningsklausuler om det är något vi inte tror kommer att fungera, menar Kjell.

För tre år sedan gick han samman med två andra företagare och tillsammans bildade de Gästrike Rör. Planen framöver är att fortsätta på samma bana.
– Vi har många nöjda kunder och jobbar med produkter vi tycker är bra, både funktionsmässigt och ur miljösynpunkt.

2014-02-18