EM_AP-Dackservice_1EM_AP-Dackservice_5EM_AP-Dackservice_3

Så mycket mer än bara däck och reservdelar

Bilam i Syd AB i Hässleholm erbjuder inte bara sina kunder reservdelar och däckbyte. Här får man som kund ta del av mycket kunskap och vägledning av kunnig och serviceinriktad personal.

Kunderna som besöker eller kontaktar Bilam i Syd AB kan vara säkra på att de får råd och expertis av kunnig och erfaren personal. Inom verksamheten som öppnade i augusti i fjol finns både reservdelsförsäljning som går under butikskedjan AD Bildelar samt en däckverkstad som ingår i kedjan Euromaster. 


Till däckverkstaden kommer både privatpersoner och företag. Här jobbar de med alltifrån däckbyte på mopeder till stora entreprenadfordon och kan därför hjälpa ett brett spann av kunder. De som blivit stående någonstans på grund av punktering eller ett däck som smällt kan dessutom ringa företaget för att få hjälp. 

 


– När någon ringer till oss tar vi vår servicebil och hjälper till på plats, säger Fredrik Lindblad som är platsansvarig för Bilam i Syd AB.


Fredrik är verkligen rätt man på rätt plats, då han både har lång erfarenhet och ett gediget intresse för fordon och däck men även för service. På företaget råder en känsla av sammanhållning mellan personalen och en vilja att ständigt utvecklas. 


– Här har alla fria händer och kan komma med idéer, vare sig det gäller nya produkter att ta in i sortimentet eller utbildningar som vi borde gå, menar Fredrik.
Att köpa sina däck i en butik som har personal med mycket kunskap istället för att beställa på internet har många fördelar, inte minst för vägledningens skull.


– Man ska inte bara välja det som är billigast, utan välja däck som är anpassade efter körsätt och fordon. Vi är noga med att utbilda kunden så att de kan göra ett klokt val. När de kommer hit kan vi diskutera vilka däck som är rätt för fordonet och följa med dem ut och titta. I samband med det har vi också chans att se om bilen behöver en framvagnsinställning, vilket spelar stor roll för både bromssträcka och miljö.


Vilket varumärke man väljer på sina däck har också stor betydelse. Råkar man ut för en situation där man måste tvärnita kan däcken vara avgörande. 


– Det handlar om både uppbyggnad av däcket som mönstret och även trycket. Den som har gjort rätt val och därmed har de bästa förutsättningar kan klara sig helskinnad medan det kan gå sämre för den som bara tittade på prislappen. Det är stor en skillnad på bromssträcka mellan däcken, menar Fredrik. 


En annan sak som är viktig när det kommer till däck är lufttrycket. 


– Kör man med fel tryck så påverkar det miljön, bromssträckan och sliter på däcken. Vilket tryck det ska vara skiljer sig mellan olika bilmodeller och den kunskapen besitter vi. 


Till reservdelsförsäljningen kommer en del privata kunder men de jobbar även med många verkstäder som de har ett gott samarbete med. 


– Vi servar verkstäderna med reservdelar och vi är som vänner som gör detta tillsammans. Vi är alltid lyhörda mot våra kunder och försöker prioritera vårt lager med produkter som ofta efterfrågas, då vi alltid vill vara snabba med att leverera dem. Vi förser även verkstäderna med utbildningar, så att vi alla håller oss ajour, vilket är en trygghet för slutkunden. På företaget råder en enorm servicekänsla, oavsett om det är en privat- eller företagskund vill de alltid ge rätt vägledning och snabb 

hjälp. 


– Vi är otroligt serviceinriktade. Vi vill att kunden ska gå ut härifrån och känna att de fått bra hjälp, avslutar Fredrik. 

Läs mer...

2021-02-11

EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
  • Bilam i Syd AB
  • Tel: 0451-76 62 50
  • Adress: Ängdalavägen 2, 281 33 Hässleholm
  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom Skincity

  Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  EM_peter-svensson_05

  Fotar världens kändisar

  Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine