Dela artikel

Sagolika bakverk

Det har hunnit gå ett år sedan Claudia Kjeldaas bestämde sig för att applicera sina designkunskaper i det nya företaget Tårtcouture. "Min stora passion är design i alla sina former", säger Claudia som har utbildning i haute couture och haft ett brinnande intresse för att baka tårtor sedan tonåren.

Claudia Kjeldaas har byggt på sina bakkunskaper successivt, bland annat genom kurser i England, Spanien och Frankrike.
– Hittar jag någon som är duktig på något, som till exempel att göra blommor, då åker jag dit för att lära mig deras teknik, säger hon.


Att personen i fråga råkar bo långt från Sveriges gränser hindrar inte Claudia, det är tydligt. Denna målmedvetenhet och beslutsamhet gör att hennes bakverk är något utöver det vanliga. Att kalla dem bakverkens Rolls-Royce är ingen underdrift.
Med egna Tårtcouture ser hon till att fler får ta del av bakverk som inte bara är försvinnande goda utan häpnadsväckande vackra. Claudia Kjeldaas tårtor, cupcakes och bakelser är rena konstverken och hon gillar att de håller en viss stil. Hos Tårtcouture går man enligt devisen less is more.
– Det ska vara elegant och lyxigt – inte för mycket, konstaterar hon.


Men hur kan ett bakverk från Tårtcouture smaka? Claudia Kjeldaas använder ofta alkohol som exempelvis champagne, Cointreau och Baileys för att skapa smaksensationer, inte sällan tillsammans med bär och frukt. Hon ger gärna förslag och experimenterar fram något som faller kunden i smaken och erbjuder gratis konsultation och provsmakning.
I detta ögongodis (perfekta för bröllop, födelsedagar och andra högtidliga tillfällen) är bara de bästa råvarorna goda nog. Förstklassig kvalitet är det som gäller, menar Claudia Kjeldaas bestämt.

2014-06-16