enterprisemagazine.se - blockbuster.se - 30-03-2021

Se på svenska filmer

Sverige har genom tiderna haft turen att ha många bra svenska regissörer som skapat och gett oss filmer vi älskar att se om och om igen. Det finns allt från drama, komedi, skräck, kriminalare till många bra svenska filmserier. Bland annat har vi ju Beck, Wallander, Maria Wern och många fler.


Tre bra svenska filmer

Det skulle gå att göra en jättelång lista med bra svenska filmer, men vi nöjer oss idag med att nämna tre. En mycket bra svensk film är En man som heter Ove. Filmen är baserad på boken med samma namn och filmen följer boken väldigt väl. Den handlar om Ove, som är en gammal bitter man som saknar sin döda fru så mycket att han försöker flera gånger ta livet av sig. Samtidigt försöker han hålla ordning på området han bor i. En dag möter han sin gravida granne och en vänskap växer fram.


Lukas Moodyssons debutfilm, Fucking Åmål är även den sevärd. Den handlar om livet för ett gäng med tonåringar som bor i just Åmål. I filmen möter vi Agnes och Elin och får se hur deras vänskap växer mot att vara kärlek.


En riktigt bra klassiker det är Tomten är far till alla barnen. De flesta kan säkert citera både det ena och det andra ur denna film. Den handlar om Sara, som bjuder hem alla sina ex hon har barn med och det sker en massa förvecklingar. 


Streama dina favoriter

Du som vill ha möjlighet att se en mängd svenska filmer så väl som annat, du kan göra det via Blockbuster. Du skapar en profil helt gratis hos dem och sedan kan du välja att hyra eller köpa filmer som du vill titta på. Varför inte dra igenom alla filmer i Sällskapsresan som är verk av Lasse Åberg? Givetvis finns det även svenska barn och familjefilmer att titta på som passar alla i familjen. Så varför inte ta en mysig filmkväll tillsammans!


Sponsrat innehåll

Läs mer...

2021-03-30

Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
Enterprise.se_partnertekst 09-03-2021

Vi möblerar hallen: Hur kan man undvika att förstöra det första intrycket av lägenheten?

Artikel Ett litet rum med stor betydelse. Hallen är det första intrycket av en lägenhet. Det är här du välkomnar besökare, tar farväl och väntar på familjemedlemmar. Det är också den plats där du börjar varje...
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

Arkiv