Dela artikel

Skafferiet för alla sinnen

Närproducerat, hemtrevligt och inbjudande. Så skulle nog de flesta besökare beskriva nyöppnade Ellens Skafferi bara ett stenkast från centralstationen i Gävle. Här kan man bland annat hitta traktens egen mozzarella. Och många kunder köper en Gestrikepåse med närproducerade godbitar, ett bra alternativ att ha med sig när man är bortbjuden.


Ellens Skafferi har fått sitt namn av en anledning. Ellen var nämligen ägarinnan Charlotta Brantehags släkting och därtill en välkänd hattmodist på orten. Det är förankringen i det förflutna samt de äkta och bra råvarorna som tycks tilltala kunderna. Det som säljs här hittar man ingen annanstans i Gävle.
– Mitt utbud är något helt annat än det närproducerade och ekologiska som du hittar på storköpet. Jag letar hela tiden nya produkter och har knutit flera spännande producenter till mig, berättar Charlotta Brantehag.
Senast i raden av produkter är de smaksatta rapsoljorna från Söderhamn. Kossarellan, osten som vann Tina Nordströms tv-program ”Sveriges skönaste gårdar”, väcker också ett stort intresse. Här kan kunden klämma och känna utan förpliktelser. Inom kort har Ellens Skafferi även en liten kaffeservering för den som vill slå sig ner med en god bok.
– Våra egna godispåsar är populära och att köpa med sig en liten korg med diverse närproducerade ekologiska varor är väldigt omtyckt. Här kan man hitta saker till sig själv och smakfulla presenter att ge bort.
Inte bara Gävleborna hittar hit. Det har även blivit ett givet stopp för de tågresenärer som vill fördriva sin tid i väntan på ett tågbyte.
– Min förhoppning är att alla ska känna sig hjärtligt välkomna!

2013-06-04