Dela artikel

Skapar en stund som bara är din

Ingrid Amnéus fick nog av IT-branschen, pendlande och långa arbetsdagar. För några år sedan gjorde hon ett lappkast i karriären och utbildade sig till ekologisk hudterapeut. I dag driver hon det egna företaget Skön & Grön där hon erbjuder ekologisk hud- och kroppsvård i olika former.

Oavsett om du vill slappna av, få en energiboost, bli av med oren hy eller rensa ut slaggprodukter ska du vända dig till en bra hudterapeut – och förstås en ekologisk sådan, tycker Ingrid Amnéus.
Till Skön & Grön kommer framför allt kunder för att få massage och ansiktsbehandling. Välbehövliga pauser i en stressad vardag, menar Ingrid. Att bli omhändertagen och ompysslad under en behandling brukar göra även väldigt uppvarvade personer avslappnade och harmoniska.
– Man går ner i varv och känner att ”nu är det min stund, jag behöver inte göra någonting annat än att ligga här och njuta”, säger Ingrid Amnéus.

I sina behandlingar arbetar hon med vegetabiliska oljor, väldoftande aromaoljor med olika egenskaper samt svenska hudvårdsprodukter från Maria Åkerberg. Dessa produkter går också att köpa hos Skön & Grön. Och skulle du sakna något i sortimentet ser Ingrid till att beställa hem det till dig.
– Produkterna är ekologiska så långt som möjligt. Huden suger åt sig och ”äter” av det vi smörjer in den med. Därför tycker jag att det är mycket viktigt att hud- och kroppsvårdsprodukter är så rena som möjligt. Speciellt i dagens samhälle där vi ständigt belastas av mängder med kemikalier i olika former och sammanhang!

2014-02-18