EM_Restaurangdesign_04EM_Restaurangdesign_02EM_Restaurangdesign_01

BNRD Restaurangdesign skapar inredning för offentliga miljöer

När man som restaurangägare ska inreda nya lokaler eller göra om befintliga och ge dem ett nytt, fräscht utseende har man mycket vinning av att ta hjälp av någon som är expert på området. Med lång erfarenhet och stort kundfokus hjälper Restaurangdesign sina kunder att rita upp och inreda offentliga miljöer med hållbara kvalitetsprodukter.

BNRD Restaurangdesign hjälper sina kunder att rita upp och inreda nya lokaler, alltifrån små detaljer till en komplett restaurang eller annan verksamhet i offentlig miljö. Bakom företaget står Björn Nilsson som har ett stort intresse av att rita och skapa miljöer. När Björn började med ritningarna för cirka tjugo år sedan var det av en ren händelse och han fastnade direkt.  


– Jag kände en kille som gjorde liknande saker och han frågade mig om jag också ville börja med det. Jag upptäckte att det var otroligt kul, framförallt att CAD-rita i 2D eller 3D och det är något som jag har utvecklat under dessa år, berättar Björn. 


Till största del består Björns kunder av restauranger men även hotell och caféer anlitar honom för att antingen inreda helt nya lokaler eller göra om befintliga. Han utför främst uppdrag i Småland, Halland, Blekinge och Skåne men är inte främmande för att ta på sig uppdrag i andra delar av Sverige eller närliggande länder som Norge. När en kund kontaktar Björn för ett nytt uppdrag bokar han ett möte med kunden för att ta reda på vad denne har tänkt sig och sätter därefter ihop en skiss. 
– Samtalet med kunden är det allra viktigaste och jag försöker intervjua denne så mycket som möjligt, som att fråga om träslag, färger, tyger, gardiner och så vidare. De bästa projekten gör man när man brainstormar tillsammans med kunden. 


Björn förklarar att eftersom han jobbar med möbler och detaljer som ska vara i offentliga miljöer tillverkas allt på beställning där den mesta tillverkningen sker i Europa. Möblerna och övriga detaljer som Björn jobbar med är kvalitetsprodukter och skapade för att hålla i offentliga miljöer. 


– I en restaurangmiljö krävs lite mer hållbara möbler och ytskikt och dessa möbler tål betydligt fler nötningar än möbler för hemmabruk. Porslinet har också fem års kantstötsgaranti. 


Ibland får Björn i uppdrag att rita och presentera en helt nyckelfärdig restaurang, vilket både kräver mycket tankeverksamhet och erfarenhet. 


– Det gäller att få ihop det med logistiken. Det händer också jag är med och tittar på menyn, då många gärna vill ha inredning som hänger ihop med den. 


I vissa projekt blir Björn tillfrågad om att inreda vissa delar av en lokal, då krögaren ibland har leverantörer för viss inredning eller utrustning. 


– Jag gör ibland bardiskar och det är en favorit hos mig. Dessutom jobbar jag mycket med utensilier som knivar, gafflar och porslin där jag försöker sy ihop det med bardisk, stolar och annat så att det ska bli en helhet. 
Nyligen har Björn anlitats av en stor matvarukedja där han skissat upp och inrett ett stort café och även ett personalrum. Hur lång tid ett projekt tar beror helt på vilket slags uppdrag det rör sig om. 


– På matvarukedjan la jag mellan 200-300 timmar på att rita men det kan också ta 40 timmar beroende på uppdrag. Finns det ingen ritning så ritar jag av lokalen själv och då åker jag ut till platsen och tar alla mått. 


Björn brinner verkligen för sitt yrke och tycker att det är lika spännande än idag, då inget projekt är det andra likt. 


– Det är ett oerhört kreativt yrke och att utföra uppdrag som kunderna blir nöjda med är givande och det allra viktigaste för mig, avslutar Björn. 

Läs mer...

2021-03-04

Webbplats
EM_ABP entreprenad_02

Markentreprenör med sinne för detaljer

Artikel Att anlägga en trädgård, göra en garageuppfart eller allmänt snygga till sin tomt gör inte bara sitt till för trivseln, det höjer många gånger också värdet på en fastighet. – I de flesta fall får man...
EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
  • BNRD RESTAURANGDESIGN
  • Tel: 073-500 08 30
  • Adress: Ellen Pohls Väg, 352 20 Växjö
EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine