Dela artikel

Skinande rent med miljövänliga medel

Absolut Rent Städservice är ett väl etablerat företag som under 30 års tid har erbjudit olika städtjänster. Kvalitet, miljömedvetenhet, kundservice och personalvård är fyra viktiga ledord bakom den stora framgången.

Absolut Rent Städservice är ett stabilt och framgångsrikt städföretag som har ett gott rykte om sig. Men den starka positionen riskerar att skakas något nu när företaget precis har stämts av spritjätten Absolut Vodka.
   – De anser att vårt företagsnamn kan associeras till deras varumärke, vilket urvattnar deras fina namn. Det är osäkert hur det här kommer att sluta, men vi har ingen glädje av deras namn, utan försöker städa absolut rent, förklarar Hans G Dahlborn, som driver företaget tillsammans med Antonina Karlsson.

Att byta ett företagsnamn, som Absolut Vodka kräver, är lättare sagt än gjort.
   – Det innebär att vi måste byta domän och logotyp också. Samt trycka om samtliga företagsartiklar, inklusive visitkort. För att inte tala om att etablera ett nytt företagsnamn igen, vilket gör att vi riskerar att tappa en del kunder på kuppen, säger Hans.
   – De är stora och försöker skrämma oss, men vi vill ha ersättning om vi måste starta om. Vi har upprättat bra relationer med våra kunder och det kostar pengar, tid och resurser att stöpa om allting nu, tillägger Antonina.

Företaget erbjuder privatpersoner och företag städning, golvvård och fönsterputs. Den största framgångsnyckeln är företagets låga personalomsättning.
   – Vi skickar oftast ett bekant ansikte ut till kunden, även om det är vikarier. Allt för att kunden ska känna sig så trygg som möjligt. Vi är dessutom otroligt flexibla. Säger kunden att jag ska hoppa, då hoppar jag, säger Hans med glimten i ögat.

Det faktum att företaget aldrig har behövt använda sig av någon annan marknadsföring än sitt goda rykte är ett kvitto på den höga arbetsmoralen. Hans har följt den positiva marknadsutvecklingen, som bland annat har stärkts av rutavdraget.
   – Tidigare anlitades vi främst av politiker och andra ledare som inte ville riskera sitt anseende genom att anlita svart städhjälp. I dag har även en normalfamilj råd med att anlita städhjälp, vilket känns rättvist, säger han.

På Absolut Rent Städservice är det inte bara personal och kunder som står i fokus, utan även miljön.
   – Vi följer ett utförligt miljöprogram som innefattar både hållbar avfallshantering och användning av miljömärkta städprodukter. Välkomna att kontakta oss.

2015-03-06