EM_elmiers-bygg_04EM_elmiers-bygg_03EM_elmiers-bygg_05EM_elmiers-bygg_06EM_elmiers-bygg_08EM_elmiers-bygg_09EM_elmiers-bygg_12EM_elmiers-bygg_10EM_elmiers-bygg_11

Snickarfirma med bredd och totalentreprenad

Elmiers Bygg AB i Älmhult har en bredd att stoltsera med. De utför uppdrag åt både privatpersoner och företag och kan erbjuda jobb med totalentreprenad, vilket ger kunden en bekväm helhetslösning.

När man ska anlita en byggfirma för ett projekt är det bekvämt när man som kund kan leja bort hela arbetet till ett och samma företag. Elmiers Bygg AB erbjuder sina kunder totalentreprenad och utför alla möjliga uppdrag inom bygg och är även certifierade för att utföra uppdrag inom våtutrymmen. De har också en egen grävare och kan såväl anlägga garageuppfarter och murar till att gjuta husgrunder. För el och målning lejer de in underentreprenörer, vilket gör att de kan erbjuda kunden ett bekvämt helhetskoncept. 


– Vi gör verkligen allt, från att sätta grävmaskinen på plats till projektet är klart, säger Roger Blomqvist. Roger har alltid haft ett stort intresse för bygg. Han började som lärling på en firma på orten som gav honom erfarenhet inom såväl renoveringar som tillbyggnationer och även nyproduktioner. Efter en tid beslutade han sig för att starta eget för att få mer bredd. 


– Det blev alltmer nyproduktion i form av fasta modulhus, vilket innebar till största del montering. Jag kände att jag ville bygga mer och valde därför att starta eget, menar Roger.


Från renovering till nybyggnation 

Elmiers Bygg jobbar med alltifrån renoveringar och tillbyggnationer till nyproduktioner. Bland annat samarbetar de med flera hustillverkare, då de får i uppdrag att bygga deras hus till slutkund. 


– Vi jobbar med ett företag som är så nära lösvirkeshus som man kan komma. En annan hustillverkare som vi samarbetar med har färdiga väggar men vi bygger allting invändigt, som ett lösvirkeshus.Företaget tar på sig jobb i Älmhult med omnejd. Deras kunder består av tre stora lokala företag och privatpersoner. Förutom hustillverkarna samarbetar de med Ikea inom olika projekt.  


Roger som tillbringar en del på kontoret med offertet tycker att det är otroligt givande att själv vara ute på fältet och bygga och se hela processen under ett projekt. Framförallt gillar han att utföra projekt inom tillbyggnader. 


– Det är väldigt kul och en utmaning, eftersom det ska gå ihop med huset. Man vill få bort känslan av att det är en tillbyggnad.


Håller deadline

När Roger startade företaget tänkte han jobba själv men han fick snabbt ställa om och börja anställa och idag har han elva anställda. 
”Jag har bra anställda som är duktiga och det är deras förtjänst att vi har så mycket jobb”
– Vi var uppe i femton anställda ett tag men jag känner att det här är lagom. Jag vill snarare fortsätta ha företaget i den här storleken än att växa med fler anställda. Dessutom vill jag fokusera på att vi lämnar ifrån oss kvalitativa jobb och bygga verksamheten på de som verkligen är duktiga. Jag har bra anställda som är duktiga och det är deras förtjänst att vi har så mycket jobb. 


Roger och hans anställda är alltid noga med att hålla deadline och alltid lämna det rent och snyggt efter sig. 


– Det är alltid rent och uppstädat när vi har utfört ett jobb och det får vi mycket beröm för. Vi är också noga med planeringen för att hålla tiderna för projekten, avslutar Roger.


Foto: Cornelius Björnsson / Björnsson Media

Läs mer...

2021-03-26

Kontakta oss
EM_Ho¨glandets Markis & Persienn_01

Höj inomhuskomforten med specialanpassade solskydd

Artikel Höglandets Markis & Persienn har inte bara ett brett utbud av solskydd för både in- och utsida, de kan också utforma skräddarsydda lösningar. Solskydden de erbjuder är dessutom både snygga samt hållbara...
EM_FP_entreprenad_03

Entreprenadtjänster med bredd i Markaryd

Artikel Med flexibla maskiner och lång erfarenhet kan FP Mark och Entreprenad förse sina kunder med såväl små som stora uppdrag inom mark och entreprenad. – Jag kan utföra det mesta och det finns nog inget inom...
  • Elmiers Bygg AB
  • Tel: 0733-92 37 99
  • Adress: Borggatan 2, 343 37 Älmhult
EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine